Skip to main content

Casper Ruud sendte Norge opp i 2-0: – Jeg var nervøs

Casper Ruud vant til slutt i sin kamp i Davis Cup fredag. – Uansett hvem du møter er banen og linjene de samme. Her er det ikke en spiller som er topp ti i verden på den andre siden av nettet, men hver kamp er viktig og hver kamp er tøff, sier han.

Casper Ruud vant til slutt i sin kamp i Davis Cup fredag. – Uansett hvem du møter er banen og linjene de samme. Her er det ikke en spiller som er topp ti i verden på den andre siden av nettet, men hver kamp er viktig og hver kamp er tøff, sier han.

Foto: Joakim S. Enger

For en snau uke siden spilte han i ATP-finalen mot verdens beste spillere. Men Casper Ruud (22) kjente på presset også på hjemmebane mot Ukraina.

CASPER RUUD – VITALIY SACHKO 2–0 (NORGE LEDER 2–0 SAMMENLAGT)

– Alle matcher er tøffe, spesielt Davis Cup. Man har åpenbart mer nerver i spill når man spiller for landet sitt, og man vil alltid prøve å spille så godt man kan på hjemmebane. At Viktor vant sin kamp ga oss en herlig start, men det la samtidig ekstra press på meg før en kamp jeg på papiret skal vinne, sa Casper Ruud etter seieren mot ukrainske Vitaliy Sachko fredag.

Ruud var nemlig storfavoritt før kampen fredag – Sachko er rangert som nummer 237 i verden, Ruud nummer åtte. I tillegg hadde Norge fått en drømmestart, etter at Ruuds lagkamerat Viktor Durasovic knuste sin ukrainske motstander 2–0.

Men det ble en forholdsvis jevn start på kampen for Ruud – i første sett brøt han til 4-2, bare for å selv bli brutt i gamet etter. Og han var ikke bare fornøyd med seg selv i det første settet – «Neeeei!» ropte en tydelig frustrert tennisstjerne da han slo ut en ball på ledelsen 4-3, og lot ukraineren få et overtak i gamet. Men 22-åringen reddet gamet til slutt – og det gjorde han også i det neste, da han faktisk lå under 0–40. Fem strake poeng sørget imidlertid for at Ruud ledet 1–0 i sett.

I det andre settet var han mer komfortabel, og vant stort mot sin ukrainske konkurrent.

– Kun mot Federer

Forrige helg spilte Ruud ATP-finalene, der de høyest rangerte spillerne ved sesongslutt møtes. Der yppet Ruud seg mot verdenseneren, før han imponerte stort i senere kamper, og til slutt kom til semifinalen.

– Men uansett hvem du møter er banen og linjene de samme. Her er det ikke en spiller som er topp ti i verden på den andre siden av nettet, men hver kamp er viktig og hver kamp er tøff. Noen ganger kan det være vanskelig å spille kamper mot spillere som du ikke har sett veldig mye på TV eller lignende. Man vet ikke alltid hva som kommer. Jeg kjente litt på det i dag, sier Ruud.

Snarøya-mannen understreker at Davis Cup er spesielt for alle spillere, og at underveis i kamp tenker du ikke mye på hvem som er på den andre siden av nettet.

– Den eneste gangen jeg husker jeg tenkte mye på det var da jeg møtte Roger Federer for to år siden. Det var den første gangen jeg følte at det var en annerledes setting, smiler Ruud.

Casper Ruud knytter neven etter å ha vunnet et game fredag.

Casper Ruud knytter neven etter å ha vunnet et game fredag.

Foto: Joakim S. Enger

Nære sluttspillet

Om Norge slår Ukraina, vil man kvalifisere seg til en avgjørende kamp som spilles tidlig på våren 2022. Om også denne vinnes, kvalifiserer Norge seg til selve sluttspillet i Madrid neste høst. Her vil de 16 beste tennisnasjonene kjempe om Davis Cup-trofeet. Davis Cup kan sammenlignes med et verdensmesterskap.

Norge har aldri kvalifisert seg tidligere.

– I min tid som både spiller og kaptein har vi aldri hatt et bedre lag. Det er helt sikkert. Det er også et ungt lag. Det lover veldig bra for fremtiden. Og det er inspirerende å være så nære World Finals, sier Norges Davis Cup-kaptein Anders Håseth.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.