Skip to main content

Casper Ruud med ny bragd - klar for finale

I VERDENSTOPPEN: Casper Ruud er blant verdens 100 beste tennisspillere. FOTO: TRINE JØDAL

Casper Ruud gikk til finalen i ATP-turneringen i Houston etter å ha vunnet 7-5, 6-2 i semifinalen mot Daniel Elahi Galán fra Colombia.

RUUD-GALÁN 2-0

Forrige gang en nordmann kom til finalen på ATP-nivå var i 1995. Da var det Ruuds far, Christian Ruud, som spilte finale i svenske Båstad.

Det er altså snart 24 år siden pappa Ruud tapte finalen i ATP-turneringen i Båstad for brasilianeren Fernando Meligeni. Den gangen var Caspers pappa rangert som nr. 62 i verden.

LES OGSÅ: I kveld kan Casper kopiere pappa Christian

Men veien til finalen var ikke lett. I det første settet lå Ruud lenge bakpå. På stillingen 3-5 hentet han seg mesterlig inn, og brøt Galán to ganger på vei til settseier.

Langt mer komfortabelt ble det i det andre og avgjørende settet, hvor Ruud brøt tidlig.

Møter chilener

Turneringen i Houston spilles på grus, og Ruud – som for tiden er nummer 95 på ATP-rankingen – hadde slått 241.-rangerte Galán på dette underlaget før, nærmere bestemt i kvalifiseringen til Roland-Garros i fjor.

Ruud møter Christian Garin fra Chile i finalen, som er Ruuds første i en ATP-turnering. Garin slo amerikanske Sam Querrey i to strake sett i den andre semifinalen lørdag. Den chilenske 22-åringen er nummer 73 på verdensrankingen.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.