Skip to main content

Casper Ruud måtte gi tapt for verdenstoeren i Torino

Casper Ruud (22) er den første nordmannen som har nådd ATP-sluttspillet. Lørdag røk han ut i semifinalen, der tre år eldre russiske Daniil Medvedev ble for sterk.

Casper Ruud (22) er den første nordmannen som har nådd ATP-sluttspillet. Lørdag røk han ut i semifinalen, der tre år eldre russiske Daniil Medvedev ble for sterk.

Foto: AP Photo/Luca Bruno

Casper Ruuds eventyrferd i ATP-sluttspillet endte i semifinalen mot fjorårsvinner Daniil Medvedev.

Medvedev–Ruud 2–0 (6-4, 6-2)

Som første nordmann kvalifiserte Casper Ruud seg til ATP-sluttspillet, hvor sesongens åtte beste spillere møtes. 

Der imponerte Snarøya-mannen stort, men i lørdagens semifinale sa det stopp. På hardcourten i Torino vant verdenstoer Daniil Medvedev to strake sett mot Ruud.

– Jeg er selvfølgelig fornøyd med uken, og du kan absolutt kalle dette det beste resultatet jeg noensinne har gjort, sier Ruud på pressekonferansen etter kampen.

– Kampene her har gitt meg tilbakemeldinger på hva jeg må jobbe med for å hamle opp med de aller beste. Jeg har møtt nummer en og to i verden denne uken, og de har slått meg ganske komfortabelt, fortsetter en revansjelysten Ruud.

Tidlig break ble kostbart

Til tross for semifinaletapet kan 22-åringen se tilbake på en fabelaktig sesong, der han gjennom fem turneringsseiere har slått seg inn i den ypperste verdenseliten.

– Det har vært en stor opplevelse å delta her og se hvor det øverste nivået i verden ligger. Jeg er stolt over alt jeg har oppnådd i år, sier Ruud til pressen.

Han legger ikke skjul på at han gjerne returnerer til ATP-sluttspillet allerede neste år.

– Når neste sesong starter vil jeg ha i bakhodet at hver eneste uke og kamp teller. I år har vi sett at det er veldig lite som avgjør om man kvalifiserer seg hit eller ikke, sier Ruud.

Mot Medvedev tok han åpningsgamet blankt, men den nesten to meter høye kjempen fra Russland svarte med samme mynt. Deretter ble Ruud brutt etter å ha ledet 40–15. Medvedev var på hugget og utnyttet et par dobbeltfeil, før han fulgte opp med å serve inn en 3-1-ledelse i første sett.

Ruud holdt hodet kaldt og svarte da han reddet to breakballer i neste game. Begge spillere servet godt i fortsettelsen, men det tidlige breaket skulle vise seg å bli kostbart for Ruud, og Medvedev sikret seg det første settet med 6–4.

Ruud tok føringen 1–0 i det andre settet, men på 2–2 fikk han flere breakballer mot seg, og på det tredje forsøket klarte Medvedev å bryte serven da Ruud klinket ballen i nettet.

Fjorårsmesteren bekreftet breaket og økte til 4-2, før han klarte å bryte igjen. Etter rundt 80 minutters spill servet han hjem matchballen og sikret seg en plass i søndagens finale.

– Det er ingen vits å henge med hodet, selv om det var litt under pari for Casper i dag, sa Eurosports tennisekspert Ola Bentzen etter matchen.

– Det starter på samme måte i de siste tre kampene, så det er mulig han begynner å kjenne at han begynner å bli sliten mentalt. Han klarte å skjerpe seg i de forrige kampene, men så møter han som er enda bedre og enda verre å hente seg inn mot, og da kommer han litt til kort i andre settet, oppsummerte han.

Fikk skryt av rivalen

Medvedev var fornøyd med å nå sin andre strake finale i ATP-sluttspillet, men russeren tok seg samtidig tid til å skryte av Ruud i arenaintervjuet med arrangørene etter triumfen. 

– Det var en god kamp. Jeg har fulgt med Casper i år, og jeg synes han er en av de smarteste spillerne på touren. Før hard court-sesongen omtalte alle ham som en grusspiller, og nå var han i semifinalen i sitt første ATP-sluttspill. Selv tapte jeg tre på rad første gang jeg kom hit, sier Medvedev.

Også Eurosport-ekspert Bentzen skrøt av Ruud, som startet året som nummer 27 på ATP-rankingen.

– I starten av sesongen turte vi ikke å drømme om dette. Det er over all forventning. Tar vi med at han har vunnet fem titler i år og 55 kamper på ATP-touren, er det fortjent at han står her i sluttspillet og gjør det såpass bra, sa han i studiosendingen etter kampen.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.