Skip to main content

Casper Ruud klatrer på verdensrankingen etter storspill

VOKSENVEIEN: Casper Ruud har prioritert juniorspill så langt. Det stopper nå.
VOKSENVEIEN: Casper Ruud har prioritert juniorspill så langt. Det stopper nå.

Det 16 år gamle tennistalentet slo verdens 532. beste tennisspiller. Nå vil han selv klatre på "voksenlisten".

Han har denne sesongen fokusert på å bli blant verdens ti beste juniorspillere, for å kunne få det han selv har omtalt som en "enklere vei inn i seniortennisen".

Etter imponerende innsats i juniorutgaven av French Open, Wimbledon og US Open, har han denne uken spilt seniorturnering i Sverige, med ATP-poeng i potten.

– Det er på herresiden man tjener penger og slår igjennom. Det blir ikke mye av å være nummer tre som junior. Det har hele tiden vært en plan å gjøre det slik, men nå blir det fire turneringer på seniornivå i år, før det blir enda flere neste år, sier Ruud til NTB.

LES OGSÅ: Heten slo ut Casper i US Open

– Ikke skremmende

Onsdag møtte han den 532.-rankende engelskmannen David Rice i andre runde av Future-turneringen. Ruud tok hjem begge settene (6-3, 6-4), og er dermed klar for kvartfinalen.

Der får han muligheten til å revansjere tapet i US Open, når han igjen møter svenske Mikael Ymer (17). Han er ranket som nummer 785 i verden.

I slutten av oktober venter tre turneringer på hjemmebane i Norge der internasjonale spillere deltar. Også neste år blir det juniorturneringer, men i tillegg langt flere seniordeltagelser.

LES OGSÅ: – Bedre i år enn i fjor

Ikke skremt

Første gang han tok poeng på ATP-rankingen var i august.

– Det har ikke vært altfor skremmende nivå. Det er viktig å få litt poeng og klatre litt på herrerankingen, sier Ruud.

LES OGSÅ: Her er Vestre Bærums tennisdrøm

Fullfører videregående

Ved siden av tennisen, følger stortaltentet et studieprogram ved Wang toppidrettsgymnas, hvor han går andre året av videregående.

– Skolen har lagt opp en veldig fin løsning for meg slik at jeg kan reise mye. Jeg synes det er viktig å komme meg igjennom videregående i hvert fall, selv om det kanskje ikke bare blir seksere akkurat, sier Ruud til NTB.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.