Skip to main content

Casper Ruud klar for sin tredje strake ATP-finale

Casper Ruud har vunnet Swedish Open og Swiss Open. Nå kjemper han for å ta seg til sin tredje strake ATP-finale.

Casper Ruud har vunnet Swedish Open og Swiss Open. Nå kjemper han for å ta seg til sin tredje strake ATP-finale.

Foto: AP Photo/Jean-Francois Badias)

Casper Ruud er klar for sin tredje strake ATP-finale etter å ha slått franske Arthur Rinderknech i semifinalen oi Generali Open.

(Ruud-Rinderknech 6–3, 7–6)

Snarøya-mannen fikk en god start i semifinalen mot Arthur Rinderknech i ATP-turneringen i Kitzbühel.

Casper Ruud ledet det første settet 4-1 da et regnvær stoppet kampen midlertidig. 22-åringen holdt imidlertid hodet kaldt da kampen startet opp igjen, og vant settet 6-3. 

I andre sett ble det mer jevnt. Franske Rinderknech, som ligger på 91. plass på rankingen, kjempet godt mot nordmannen, og begge vant sine servegame. Etter 6:6 i game gikk kampen til tiebreak. Også der ble det tett og jevnt, men til slutt kunne 22-åringen fra Snarøya juble for seieren. 

Møter spanjol

Dermed er Ruud klar for sin tredje ATP-finale på to uker. 18. juli vant han suverent i Swedish Open, og syv dager gikk han av med seieren i Swiss Open. Nå kan han ta sin tredje strake seier på ATP-touren på grus. 

I finalen i Generali Open venter spanjolen Pedro Martínez (24), som er rangert som nummer 97 i verden. For 24-åringen er det hans første ATP-finale.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.