Skip to main content

Casper Ruud irritert på seg selv da han tapte semifinalen

Casper Ruud hadde noen fantastiske forsøk, men tapte til slutt semifinalen i ATP 1000-turneringen i Monte Carlo lørdag.

Casper Ruud hadde noen fantastiske forsøk, men tapte til slutt semifinalen i ATP 1000-turneringen i Monte Carlo lørdag.

Foto: AP Photo/Jean-François Badias)

Casper Ruud hadde både sine øyeblikk og muligheter mot Andrej Rublev lørdag, men det holdt ikke. Russeren ble for sterk.

CASPER RUUD – ANDREJ RUBLEV 0–2 (3–6, 5-7)

For på tross av at Ruud brøt Rublev i allerede tredje game i første sett, og presset russeren lenge i det andre settet – der Ruud ledet 4–2 – ble Rublev for sterk.

– Ekstremt, ekstremt, ekstremt dårlig game. 4-2, og så blåser du det vekk med fire feil, sa Ruud til seg selv, foran mikrofonene, etter at han ble brutt ved den nevnte 4-2-ledelsen.

Og selv om Ruud gjorde en god kamp ble det etter hvert en for kostbar mengde feil mot en Rublev som storspilte. Dermed ryker finaledrømmen for Ruud.

– Han er nok ikke fornøyd med denne kampen. Han slår 25 upressede feil, 17 fra forehand og det er seks enkle andreserve-returer som han blåser ut. Men det man skal tenke på er at det var egentlig planen, sier idrettssjef i Norges Tennisforbund og analysesjef for Ruud, Øivind Sørvald, direkte på Eurosport.

– Det var ikke mulig å bare sette ballen i spill. Han måtte ta litt sjanser, men det satt ikke i dag. I dag var Rublev bedre, men vi hadde jo håpet på 4–2 at han kunne ta det andre settet.

Begynte godt

Men det begynte altså godt for Ruud, som brøt Rublev til 2–1 tidlig i første sett. Dessverre for Ruud brøt Rublev tilbake umiddelbart – og russeren brøt også Ruuds neste serve. Dermed ledet Rublev 4-2, før han sikret førstesettet 6–3.

Det andre settet speilet lenge det første – bare med motsatte spillere. Rublev brøt Ruuds første serve, men Snarøya-spilleren brøt tilbake – to ganger. Dermed var det Ruud som ledet 4–2. 

Men så kom altså for mange upressede feil, og Rublev brøt tilbake.

Spillerne holdt sine server etter dette – helt til Rublev brøt Ruud til 6–5. Og da russeren storspilte i sin siste serve, var semifinalen avgjort.

Etter kampen ble Ruud hyllet av sin russiske motstander.

– Casper er en fantastisk spiller, særlig på grus. Han spilte tøft og intensivt fra start. Jeg visste jeg måtte heve nivået mitt for å kunne hamle opp med han, sa Rublev i et intervju vist på Eurosport.

Vi fulgte kampen game for game nedenfor:

Andre sett:

5-7: Og der er det slutt! Rublev storspiller i siste game, og gir ikke Ruud mulighet til å slå tilbake. Likevel en god kamp av Ruud, som var så nære da han ledet 4–2 i andre sett – men det holdt altså ikke til slutt.

5-6: Og der er Ruud i kjempetrøbbel! Rublev spiller rett og slett strålende, og bryter Ruuds servegame. Nå er russeren kun ett game unna seieren – og det er han som skal serve.

5-5: Rublev storspiller og server godt – og utligner.

5-4: Ruud tar to viktige poeng på 30-30, etter en flott forehand og en sterk serve, og holder sin serve.

4-4: Ruud leder 30–15 i dette gamet, men Rublev storspiller, og snur gamet til sin favør. 

4-3: Men så bryter Rublev tilbake. Russeren spiller godt, mens Ruud gjør en feil på sitt siste forehand-forsøk i dette gamet. På TV-sendingen kan man høre at Ruud er tydelig misfornøyd med eget spill.

4-2: Og Ruud bryter Rublev! Han er fryktelig nære å ta de to første poengene i kampen, men ligger under 0–30. Men så sitter det mer og mer, og Ruud bryter.

3-2: Strålende serving fra Ruud, som leverer to serveess, og tar gamet. Nå er det virkelig kamp her! 

2-2: Så utligner Ruud! Ruud leder gamet til 15-0, men Rublev snur til 15–40. Ruud slår imidlertid tilbake, og redder deuce. Der slår Rublev en ball som er for lang, og taper poenget. Det var viktig!

1-2: Men så tar Ruud et viktig game. Leder 40-15, og bommer en gang, men er god når han server inn det avgjørende poenget der, Ruud.

0-2: Rublev holder sitt servegame. Spiller meget godt nå, russeren.

0-1: Rublev bryter tidlig. Ingen god start på andresettet for Ruud.

Første sett:

3-6: Men der server Rublev inn settet. Ruud spiller ikke dårlig, men russeren har imponert.

3-5: God serving av Ruud, som tar gamet blankt og reduserer.

2-5: Og Rublev tar også eget servegame. Nå er han bare ett game unna første sett.

2-4: Rublev bryter Ruud igjen. Russeren storspiller, mens Snarøya-spilleren gjør noen flere feil nå.

2-3: Rublev vinner også dette gamet, og tar ledelsen.

2-2: Men Rublev bryter tilbake. Ruud slår et par avgjørende feil fra forehand, der.

2-1: Ruud bryter blankt! Fantastisk game av Ruud! 

1-1: Ruud utligner på glimrende vis. Storspiller med forehanden, og utligner. Det eneste poenget han mistet i dette gamet var etter en dobbeltfeil ved serve.

0-1: Rublev vinner første game. Ruud returnerer godt og er med på notene i det første gamet, men Rublev tar den avgjørende ballen på 40-30, og vinner første game. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.