Skip to main content

Ble historiens beste norske tennisspiller – sendte stikk til pappa

Casper Ruud sendte et stikk til pappa Christian Ruud etter å ha passert farens rekord på verdensrangeringen.
Foto: TWITTER: @CasperRuud98

Her er det endelige beviset på at Casper Ruud (21) er tidenes beste norske tennisspiller. 

Det ble annonsert søndag kveld, men mandag morgen kom det synlige beviset på Casper Ruud er historiens høyeste rangerte tennisspiller. Da spillerorganisasjonen ATP la ut sin oppdaterte liste, sto nordmannen på 34. plass – fem plasser bedre enn 39.-plassen han egen far, Christian Ruud, hadde i oktober 1995 og mars 1997.

Senere på formiddagen la Casper Ruud ut et bilde av rangeringen, med et lite stikk til sin far som lød: 

«Sorry pappa... Rekorder er til for å brytes»

Søndag ble Casper Ruud den første nordmannen til å vinne en ATP-turnering, da han slo portugisiske Pedro Sousa i finalen av Argentina Open.

– Det er en deilig følelse. Jeg nyter øyeblikket. Det er helt spesielt å vinne den første ATP-tittelen, og den største tittelen jeg har vunnet karrieren. Nå skal jeg glede meg mye over dette, men samtidig tenke fremover mot neste turnering, sier Casper Ruud til ATPs hjemmeside.

Casper Ruud vant Argentina Open, og ble med det tidenes beste norske tennisspiller. Her er han i aksjon i søndagens finale.
Foto: AP PHOTO/GUSTAVO GARELLO/SCANPIX

Feiret med biff og Cola

21-åringen kostet også på seg en kort liten feiringen i Buenos Aires etter seieren. 

– Kanskje jeg feirer med en Coca-Cola og en argentinsk biff, sier Ruud i ATP-intervjuet.

Han legger heller ikke skjul på at han nå er ferdig med «rivaliseringen» med faren, Christian Ruud.

– Jeg er vel ferdig med den rivaliseringen nå. Jeg har slått hans beste rangering og jeg har også vunnet en ATP-tittel, noe han aldri klarte. Jeg har slått ham på to måter, så jeg trenger vel ikke å høre det spørsmålet «Vil du slå faren din?» lenger. Nå har jeg gjort det, og får bare forsøke å gjøre det enda bedre, sier han.

Trives på grus i Sør-Amerika

– «The Latin Swing» (fire turneringer i Argentina (2), Brasil og Chile) er en av dine sterkeste deler av sesongen. Hvorfor passer det deg så godt?

– Det viktigste er at kampene går på grus, og Sør-Amerika er steder jeg liker å spille. Det er også den første grusturneringen min i år. Jeg ønsker å utvikle hard court-spillet mitt, men grus er mest naturlig for meg, sier han.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.