Skip to main content

To lokale jenter i MGP jr.

MGPjr-KLAR: Amelia «Ammy» Granly (13) fra Vollen deltar med sangen «Trenger ikke».

Amelia «Ammy» Granly (13) fra Vollen og Bettina fra Bærum er valgt ut som finalister til årets MGPjr.

– Jeg hoppet og gråt da jeg skjønte det, for jeg hadde forberedt meg på at jeg ikke kom til å gå videre, sier Amelia «Ammy» Granly fra Vollen.

Ammy er én av 19 barn som tirsdag ettermiddag fikk vite at hun er plukket ut til finalen i MGPjr, som blir sendt fra Telenor Arena i november.

Årets tema for musikk-konkurransen handler om «å være god nok», noe Ammy fikk bekreftet at hun er i dag.

– Jeg var veldig nervøs og følte jeg stotret veldig mye. Så mye at jeg kanskje ikke ville bli valgt sier hun, om dagens opptur i NRK.

Viktige måneder

De 19 finalistene kom nemlig til TV-huset for å delta på nok en audition. Trodde de. Istedet fikk samtlige vite at drømmen om å stå på scenen i Telenor Arena går i oppfyllelse.

NRK skal ha mottatt nesten 700 låter til årets konkurranse.

I midten av mai starter musikkproduksjonen, og i august skal hele gjengen bli kjent med hverandre på leirskole før den viktige øvingsperioden fram mot finalen starter.

Synger om å slappe av

Ammy, som til daglig er elev ved Arnestad skole, har selv skrevet sangen «Trenger ikke».

– Sangen handler om at det er viktig å ta det litt med ro, noen ganger. At det er greit å trekke seg tilbake, liksom, forklarer hun.

Foruten Amelia «Ammy» Granly, deltar også Bettina Ranvik (13) fra Bærum i årets MGPjr. Hun er en av fire i jentegruppen 4everU som vil opptre med sangen «Forandring».

Det er 17. gang MGPjr arrangeres. Programleder blir offentliggjort etter sommeren.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.