Skip to main content

Telenor Arena skrinlegger planer om «superanlegg»

Rasmus Sandnes i Euforum Holding får ikke anlegget han hadde sett for seg. Her er han foran Telenor Arena på Fornebu.

Rasmus Sandnes i Euforum Holding får ikke anlegget han hadde sett for seg. Her er han foran Telenor Arena på Fornebu.

Foto: Karl Braanaas

Regnskapet gikk ikke opp for de storslåtte planene. Men kommunen og håndballforbundet gir ikke opp planene om ny nasjonalarena på Fornebu. 

Det skulle bli håndballens «nye storstue», en «supermoderne konsertarena» og en «mesterskapsbane i verdensklasse». Nå er imidlertid planen lagt død. 

I hvert fall inntil videre. 

– Dette har vært en mulighetsstudie. Vi har jobbet mot en ideell situasjon, der mange funksjoner skulle inn i samme bygg. Dessverre har vi nå funnet ut at regnskapet ikke går opp, sier Rasmus Sandnes. 

Sandnes forklarer at en så stor investering ville krevd en voldsom vekst i antall arrangementer og konserter i Norge. Derfor vil han fremover jobbe med alternative konsepter, som er tilpasset dagens markedspotensial. 

– Hva kan et slikt prosjektet innebære?

– Det kan jeg ikke svare på nå. Men det skal tilpasses det kommersielle potensialet. Det skal tilpasses messer, konserter, utleie og det vi ellers driver med i dag. 

Slik kunne en ny håndballarena bli seende ut.

Slik kunne en ny håndballarena bli seende ut. 

ILLUSTRASJON: REIULF RAMSTAD ARKITEKTER

– Vi er lei oss

Han synes det er synd prosjektet ikke kom i mål, og innrømmer at ambisjonene var høye. 

– Som privat aktør kan du ikke bygge uten å vite hva det koster, for etterpå å be om penger. Vi er lei oss for at vi ikke fikk det til. 

– Hva med håndball-VM i 2025 og ishockey-VM i 2027?

– Nå skal vi legge en plan for driften, slik at disse arrangementene forhåpentlig kan gjennomføres i Telenor Arena. Får vi forutsigbarhet, kan vi gjennomføre store mesterskap. 

Gir ikke opp

Kåre Geir Lio, president i Norges Håndballforbund, er klar på at kampen for en ny nasjonalarena for håndballen ikke er over. 

Kåre Geir Lio, president i Norges Håndballforbund, har fortsatt tro på at de får på plass en ny arena.

Kåre Geir Lio, president i Norges Håndballforbund, har fortsatt tro på at de får på plass en ny arena. 

Foto: NORGES HÅNDBALLFORBUND

– Det er ikke uvanlig at man får noen humper i veien i sånne prosjekter. Håndballen og andre innendørsidretter kommer til å jobbe iherdig videre for å få til et anlegg vi sårt behøver, både for den daglige driften av idretten og for store arrangementer, sier han. 

Lio legger til at de samarbeider med 17 andre idretter for å få til prosjektet.

– Det fører ikke til fremgang å være lei seg og pessimistisk. Vi er optimistiske og fortsetter med stort pågangsmot for å finne nye veier til et anlegg på Fornebu. 

Savner politisk vilje

Han er imidlertid ikke imponert over den politiske viljen til å få til prosjektet. 

– Nå er jeg i håndball-VM i Slovakia og Ungarn, jeg har vært i Polen – alle har kjempefine, nye anlegg. Alle andre har råd og prioriterer dette. Da får de også de store arrangementene. Vi blir sittende og se på. 

Han understreker samtidig at Bærum kommune har vært en strålende samarbeidspartner.

Forbundet og kommunen er enige om å fortsette samarbeidet om et nasjonalt anlegg. Det opplyser også kommunedirektøren i et notat. «Fornebuområdet og dagens Telenor Arena representerer fortsatt en unik mulighet», skriver han. 

Ordfører Lisbeth Hammer Krog sa under onsdagens formannskapsmøte at det var leit at planene ikke gikk i boks. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.