Skip to main content

Telenor Arena er lagt ut for salg

– Det er kjent at Arenaen lenge mer eller mindre aktivt har vært i markedet. Det er ingen nyhet, mener Rasmus Sandnes, daglig leder i selskapet Euforum som eier Telenor Arena.

– Det er kjent at Arenaen lenge mer eller mindre aktivt har vært i markedet. Det er ingen nyhet, mener Rasmus Sandnes, daglig leder i selskapet Euforum som eier Telenor Arena.

Foto: Karl Braanaas

Ifølge flere bransjenettsteder er selskapet som eier Telenor Arena arena, Euforum holding, lagt ut for salg. – Ingen nyhet, sier daglig leder.

Bransjenettstedet Bygg.no viser til et prospekt, hvor det forespeiles at møter kan finne sted i løpet av mars og at signering av kontrakt kan skje i april eller mai. 

Daglig leder Rasmus Sandnes ønsker på sin side ikke å kommentere saken når Budstikka tar kontakt.

– Flere omtaler at Euforum nå selges, kan du bekrefte det?

– Det er ikke noe nyhet, dette har Budstikka visst om lenge og skrevet om det flere ganger. I forhold til den prosessen som foregår nå har jeg ingen kommentar, sier Sandnes.

– Det skal foreligge et prospekt hvor interesserte inviteres til møter allerede i mars?

– Det er megleren vår som kjører dette, jeg har ikke noen kommentar til denne prosessen. Det er kjent at Arenaen lenge mer eller mindre aktivt har vært i markedet. Det er ingen nyhet, sier en lite meddelsom Sandnes.
Det skal være Ulrichsen-familiens Vicama som er selger av selskapene, og det Cushman & Wakefield Realkapital står for salgsprosessen, ifølge Bygg.no. 

Pengesluk

Allerede høsten 2019 vurderte Euforum å selge, etter flere år med betydelige tap. I perioden 2006 til 2018 gikk Euforum med et samlet underskudd før skatt på 472 millioner kroner. I 2019 viste regnskapene 47, 9 millioner kroner i minus.

 – Ja, det kan godt være at arenaen blir solgt, bekreftet Rasmus Sandnes til Budstikka den gangen.

– Men før vi går videre i dialog med andre, ønsker vi å undersøke om det er grunnlag for et samarbeid med kommunen.

Sandes viste til at det var planlagt omfattende boligutbyggingen på Fornebu til gjennom kommunedelplan 3 (KDP3), så omfattende at kommunen ville få utfordringer med skaffe nok egnede lokaler til idrett og fritidsaktiviteter. Samtidig ble Telenor Arena drevet med halvt belegg.

– Vi har tapt store penger i alle år, og det er klart at vi må bevege oss inn i en ny og bærekraftig driftsmodell for å kunne snu denne situasjonen. Da må aktiviteten i Telenor Arena økes betydelig, erkjente Sandnes overfor Budstikka.

Planene ble imidlertid raskt skutt ned av kommunen, da kommunedirektøren Arthur Wøhni i Bærum kommune fastslo at omregulering ikke var aktuelt.

Store ambisjoner

Koronapandemien sørget for nok en økonomisk nedtur. Regnskapene for 2020 viser et resultat før skatt på minus 33,8 millioner kroner. I årsberetningen er likevel tonen optimistisk:

«Etter Covid-nedstenging er det nå et oppdemmet behov for å gjennomføre turneer i et sulteforet marked,» skriver selskapet.

«2022 ligger an til å få den høyeste aktiviteten i arenaens levetid med mulige 18–20 konserter mot historiske 10. Samme nivå ser ut til å vare videre inn i 2023.»

Mer fotball, krevde formannskapet i Bærum. Kravet om at kunstgress har ført til en årelang strid mellom eierne og politikerne.

Mer fotball, krevde formannskapet i Bærum. Kravet om at kunstgress har ført til en årelang strid mellom eierne og politikerne. 

La håndballen død

Lenge ble det også jobbet for at Telenor Arena skulle bli håndballens «nye storstue». Prislappen ble anslått til en god milliard. På nyåret i år ble imidlertid planene om å gjøre Arenaen til håndballens nye nasjonalanlegg lagt døde. 

– Dessverre har vi nå funnet ut at regnskapet ikke går opp, sa Rasmus Sandnes til Budstikka i januar.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.