Skip to main content

Rigger til Fredspriskonsert på Fornebu

BEDRE TV: Produsent Kim Strømstad (t.v.) forteller at større arena betyr bedre tv. Her med presseansvarlig Dag Hvaring.

Forberedelsene til den største Nobels Fredspriskonsert noensinne er i full gang på Fornebu. 1.000 mennesker må til for å få arrangementet i havn.

– Scenen er 1.300 kvadratmeter stor og 80 meter lang. Scenografien blir helt ny. Bakveggen er dekket med 3.500 aluminiumslignende plater, som er montert i ulikt plan. Noe som gir spesielle effekter når de lyssettes, sier Dag Hvaring, presseansvarlig for Fredspriskonserten.

LES OGSÅ: Jay Leno skal lede Fredspriskonserten på Telenor Arena

Han er guide i arenaen et par dager før konsertkvelden, og virker rolig selv om det er mye som skal på plass.

– Alt går etter planen. Den 20 meter lange catwalken ut i salen er montert, og en ekstra scene midt blant publikum. Det er for å gi tv-seerne flere vinkler og settinger. Jay Leno vil operere på begge scenene, sier Hvaring.

SE BILDER FRA:Riggingen til Fredspriskonserten

Venter 100 mediefolk til Fornebu

Han forteller at hovedscenen plassert på den ene langsiden, er 80 meter lang.

– Større arena og den lange catwalken gjør at vi kan ha mer dybde i opptakene. Det gir bedre tv-bilder, sier Kim Strømstad. Vakås-mannen har hovedansvaret for produksjonen, og vil lede direktesendingen fra tv-bussen som står parkert utenfor arenaen. Og det er mye som skal på plass før sendingen starter fredag klokken 19.55 på NRK1.

– 220 taljer må til for å løfte på plass de rundt 800 lyskasterne som skal brukes under showet. Og et enormt antall kilometer med kabler kreves for å gi strøm til lyd og lys. Nesten 1.000 mennesker inkludert artister er involvert i produksjonen, sier Hvaring.

Internasjonalt er også interessen stor, nær 100 mediefolk fra 20 land er akkreditert.

LES OGSÅ: Adele til Telenor Arena

Vil vokse seg større

– På årets konsert er det plass til 8.000 tilskuere. Det er ca. 2.000 flere enn i Oslo Spektrum. Målet er å øke antallet på de kommende Fredspriskonsertene. For hvis vi også bruker de to kortsidene i arenaen, kan vi ha opptil 12.000 publikummere. Muligheten til flere tilskuere enn i Spektrum, har også ført til at vi har redusert billettprisen. Tidligere kostet de billigste billettene rundt 700 kroner, nå 430. Vi gjør dette fordi vi ønsker oss en ny profil rettet mot et bredere publikum. Mer familier og yngre tilhørere enn før. Artister som Mø, Kygo og Jason Derulo vil trekke unge tilskuere, sier Hvaring.

– Hvor mange billetter har dere solgt?

– Vi går ikke ut med salgstall, men det nærmer seg utsolgt, sier han.

LES OGSÅ: Justin Bieber vender tilbake til Telenor Arena med ny konsert

Femårs avtale

– Det er kjempespennende at vi fikk Fredspriskonsert-arrangementet, det er en tillit til Telenor Arena at man legger en slik internasjonal begivenhet hit, sier Keith Woods, sponsorsjef Telenor Arena. Han forteller et de nå har en femårsavtale med Fredspriskonsert-arrangøren.

– Noen spesielle krav fra konsertarrangør til arenafasiliteter?

– Ikke som jeg kjenner til, men det var nok ikke noe minus at vi har gjennomført et omfattende byggeprosjekt i høst. De provisoriske toalettene utendørs er historie, nå er det installert 100 nye toaletter under tribunene, sier Woods. Det er også ny publikumsinngang på kortside øst, og et mingleareal som rommer 1.000 personer i 2. etasje.

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.