– Tøft å satse telemark

God: Henrik Buck Bryn kjører med de beste i Norge og har satt seg et mål om VM. Her fra helgens bronsefinale i parallell sprint i Vardåsen. Innfelt fra venstre: Kaja Bjørnstad Konow, Henrik Buch Bryn og Iver Hexeberg.FOTO: TRINE JØDAL

God: Henrik Buck Bryn kjører med de beste i Norge og har satt seg et mål om VM. Her fra helgens bronsefinale i parallell sprint i Vardåsen. Innfelt fra venstre: Kaja Bjørnstad Konow, Henrik Buch Bryn og Iver Hexeberg.FOTO: TRINE JØDAL

Hagahogget Låmlag inviterte til NM i telemark, sprint og parallell sprint i Vardåsen i helgen.

DEL

– Det blir et spørsmål, hele tiden, om man hvor lenge man vi holde på. For det er klart at det er tøft å satse telemark når man ikke kan leve av det her i Norge. Det er trening hver dag og mye konkurranser så det er tøft. Jeg kan takke mamma og pappa for mye, og de støtter meg veldig, sier Henrik Buck Bryn (19).

Han kunne stilt i juniorklassen både denne sesongen og den neste, men velger å konkurrere med seniorene.

– I fjor vant jeg alle renn uten om to, så jeg følte at jeg trengte litt mer konkurranse. Jeg får testet meg mot de beste, og hevder man seg her i NM, så gjør man det som regel godt i verdenscupen også, sier han.

LES OGSÅ: Ingen barneskirenn denne vinteren uten kunstsnø: – Trenger anlegg der folk bor

Drømmer om VM-pallen

Rett rundt hjørnet er uttaket til junior VM på Gaustablikk, der er målet klart.

– Jeg vil på pallen der. Pappa var litt dum og sa for en liten stund siden at om jeg kom på pallen i junior VM så skulle han farge håret rødt, så vi får håpe det skjer, sier Buck Bryn, som mener at det vil være en seier i seg selv.

I en sport hvor det er vanskelig å vite hvor lenge man skal holde på tør ikke Buck Bryn å se lenger frem enn til 2019.

– Det er VM i 2019 i Rjukan og det er et langsiktig mål jeg har. Noe lenger enn det kan jeg ikke tenke på. Jeg vet heller ikke hvor lenge jeg vil holde på. Nå skal jeg i Sjøforsvaret i april, men da er sesongen over. Jeg får en del permisjon når jeg er på landslaget i en idrett, så det skal gå fint å kombinere forsvaret og telemark fremover, sier han.

LES OGSÅ: Følger ulike spor mot den store ski-drømmen

Gror godt i rekkene

Flere fra Hagahogget Låmlag slo godt ifra seg under helgens NM. Blant andre Kaja Bjørnstad Konow (16) og Iver Hexeberg (16), som kom på andre- og tredjeplass i sine juniorklasser.

– Det var veldig gøy å hevde seg i toppen. Jeg skulle helst hatt gull, men jeg er veldig fornøyd med sølv også, sier Bjørnstad Konow etter rennet.

Hun mener det er en litt liten idrett.

– Telemark er ikke så stort, men jeg vil satse videre. Jeg har ikke tenkt noe på hvor lenge, men jeg vil være med på junior-VM, det er målet, sier Bjørnstad Konow.

Hexeberg, som tok tredjeplassen i klassen menn junior, mener at miljøet spiller en stor rolle.

– Jeg var litt overrasket over tredjeplass etter prologen, men det endte jo med tredjeplass til slutt. Vi har et veldig godt miljø her, og det har mye å si når man tenker på hvor lenge man vil holde på.

Artikkeltags