Skip to main content

Rekordvekst i selskapet – Nesøya-mannen peker på kvinnene

Dagfinn Ringås har hatt mye hjemmekontor i fjor. Her i virtuell chat med en av de kvinnelige ansatte. Sysco har jobbet systematisk med å øke kvinneandelen.

Dagfinn Ringås har hatt mye hjemmekontor i fjor. Her i virtuell chat med en av de kvinnelige ansatte. Sysco har jobbet systematisk med å øke kvinneandelen. 

FOTO: TRINE JØDAL

Nesøya-mannen Dagfinn Ringås, konsernsjef i Sysco, mener kvinneandelen i selskapet han leder, er en viktig årsak til rekordveksten. 

– Høy kvinneandel og en mangfoldig arbeidsstokk er en viktig grunn til at Sysco har hatt kraftig vekst, sier den 47-årige konsernsjefen. 

Kvinneandelen i ledelsen er på 43 prosent, trekker Ringås frem. 

Selskapet har ellers vært opptatt av å rekruttere kvinner inn som teknologer. 

Omsetningen i teknologiselskapet endte på rundt 500 millioner kroner i koronaåret 2020, viser tall selskapet nå har sluppet. Det var en økning på 30 prosent i forhold til i 2019. EBITDA, resultat før skatt, avskrivninger og renter, havnet på rundt 55 millioner kroner, noe som nesten var en dobling fra 2019. 

All veksten gjorde at Lysaker-selskapet ansatte 47 nye mennesker. 

Gir egen dynamikk

En omfattende digitalisering i energibransjen, var noe av det som ga de Sysco-ansatte mest å gjøre i fjor. 

For Sysco leverer mye av teknologien til denne bransjen, trekker Nesøya-mannen frem. Lysaker-firmaet har konsulenter som har spesialisert seg på få it-systemer sydd sammen på det som skal være en effektiv måte, og leverer også drift og overvåking av kritiske IT-systemer.

Men eksterne oppdrag er altså ikke det eneste som gjelder, mener Sysco-sjefen. Han understreker den interne ansatte-miksen der han trekker frem at selskapet har jobbet for å få en høy kvinneandel. I ledelsen er andelen på 43 prosent. 

Den generelle kvinneandelen i Sysco er lavere enn det – på 22 prosent. En undersøkelse fra Kantar TNS i regi av Abelia og ODA viser en kvinneandel på 29 prosent totalt i it- og teknologibransjen. Syscos markedsdirektør Camilla Bakjord peker imidlertid på at selv om bransjesnittet er høyere enn Syscos, er andelen kvinner blant teknologer ikke alltid like høy. Og fortsetter: 

– Ser man nærmere på snittet i bransjen, drar andelen opp fordi det er flere kvinner i jobber innen HR/personaladministrasjon, markedsføring og regnskap. Vi har imidlertid relativt høy andel også blant utviklere, it-arkitekter og andre tech-roller. 

– I tillegg til flere kvinner inn i ledelsen, har vi jobbet bevisst med å rekruttere inn flere kvinnelige teknologer. Det er viktig blant annet fordi vi trenger folk fra begge kjønn til å bygge løsningene som skal brukes av både kvinner og menn, sier Bakjord. 

Langsiktig arbeid

Og konsernsjef Ringås forsikrer at det ikke bare er fordi det er 8. mars, han peker på kvinnenes betydning. 

– Nei. Vi får ikke ansatt de flinkeste folkene om vi ikke kan tilby et mangfoldig arbeidsmiljø. Høy kvinneandel og en mangfoldig arbeidsstokk også hva gjelder alder, erfaringsbakgrunn, kulturell bakgrunn og personlighet er viktig. Og konkretiserer hvorfor: 

– Det er grunnlaget for en dynamikk og arbeidsform som er veldig positiv og gir energi, sier Nesøya-mannen.

Budstikka har tidligere omtalt at selskapet jobber med å integrere utenlandske kolleger i miljøet, ved å invitere disse hjem i jul- og romjulstiden. 

Kontrast til andre bransjer

Tallene fra Sysco dokumenterer også at mens serveringsbransjen, og store deler av butikkbransjen slet i koronaåret, var IT-bransjen i en helt annen posisjon.

Og Sysco har klart høyere vekst enn mange av de andre i «it-klassen». Finansavisen påpeker i en artikkel om resultatene, at veksten i Sysco er langt høyere enn hos de børsnoterte IT-selskapene Bouvet, Itera og Webstep. Disse hadde i 2020 en vekst på henholdsvis 12,6 prosent, 10,5 prosent og 4,5 prosent.

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.