Skip to main content

Hadde rundt 40 friere – nå er «selskaps-ekteskapet» inngått

Dagfinn Ringås i programvareselskapet Sysco blir konsernsjef i det nye selskapet som dannes mellom Sysco og Cegal. Han har ingen planer å flytte fra Nesøya, selv om hovedkontoret blir i Stavanger. (Bildet ble tatt i en tidligere sammenheng i en reportasje om hjemmekontor)

Dagfinn Ringås i programvareselskapet Sysco blir konsernsjef i det nye selskapet som dannes mellom Sysco og Cegal. Han har ingen planer å flytte fra Nesøya, selv om hovedkontoret blir i Stavanger. (Bildet ble tatt i en tidligere sammenheng i en reportasje om hjemmekontor) 

FOTO: TRINE JØDAL

Nesøya-sjefen Dagfinn Ringås har blitt vant til friere fra mange land rundt selskapet han leder. «Ekteskapet» er nå inngått.

Det ble Stavanger-selskapet Cegal som gikk av med seieren i interessen rundt Lysaker-selskapet Sysco. 

Sysco leverer programvare til energibransjen. Cegal er teknologileverandør til den internasjonale olje- og gassektoren. De to selskapene vil skape et globalt teknologiselskap for energisektoren sammen, går det frem av meldingen sendt ut mandag. 

Men Cegal er ikke det eneste selskapet som har banket på Lysaker-selskapets dør det siste året, forteller Nesøya-mannen. 

– Det har vært veldig høy interesse rundt Sysco det siste året, med i alle fall 40 potensielle kjøpere fra mange forskjellige land, sier Ringås. 

Glad det ble norsk 

Ringås blir konsernsjef i det nye sammenslåtte selskapet. 

Han er fornøyd med matchen mellom Cegal og Sysco, og er glad selskapet forblir norsk. 

– Jeg føler virkelig vi har funnet riktig match med Cegal. Jeg er glad vi forblir at norsk selskap. Det er noe med de norske og nordiske verdiene, om å ta vare på folk, og å ha en fleksibel jobb hverdag. Det hadde sikkert ikke vært noe galt med amerikanske eller eiere fra andre land, men det er noe med det norske verdisettet vi er glade for å ha med oss videre, sier han. 

– Vi har begge vårt utspring i Norge og er godt etablert her. I tillegg deler vi de samme verdiene, sier Svein Torgersen, toppsjef i Cegal.

– Må noen ansatte flytte til Stavanger?

– Nei, det er ikke snakk om å flytte noen til Stavanger. 

– På Lysaker jobber det i dag rundt 130 personer, og totalt i Sysco er det 270. Nå blir de ansatte en del av en langt større organisasjon med i alt 720 ansatte, påpeker Ringås. Som fortsetter: 

– Organisasjonen vår på Lysaker har vokst, og vil vokse videre. 

Blir boende

Selv understreker han at han blir boende på Nesøya. 

– Jeg kommer til å bli boende på Nesøya, og akkurat nå er hovedkontoret mitt Teams. Men jeg gleder meg til å være mye i Stavanger, og på andre steder vi har kontorer når ting åpner mer opp, sier han. 

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.