Skip to main content

Får millionstøtte til betong og kunstig intelligens

15 millioner kroner skal bidra til økt verdiskapning.

Lysaker-firmaet Dr.techn. Olav Olsen får 12 millioner kroner til forskningsprosjektet «Fiberarmerte betongkonstruksjoner», mens Forzasys på Fornebu får 3,17 millioner kroner for å utvikle bruk av kunstig intelligens i videoredigering i forbindelse med sportsarrangementer.

Innovasjonsprosjektene får støtten gjennom Forskningsrådet. Totalt skal 1,3 milliarder kroner deles ut til innovasjonsprosjekter i næringslivet i 2021. 

– Vi trenger mer innovasjon og bærekraftig verdiskaping for å skape flere grønne arbeidsplasser i Viken, derfor er satsingen på innovasjon så viktig sier Venstres stortingsrepresentant Solveig Schytz i en pressemelding.

Hun legger til at innovasjonsprosjektene vil gi et bidrag til fornyelse og økt verdiskaping. I tillegg blir det gevinster for samfunnet med at ny kunnskap og nye løsninger blir tilgjengelig.

Konkurransefortrinn

Et innovasjonsprosjekt er et bedriftsledet samarbeidsprosjekt og har omfattende innhold av forskning- og utvikling.

 Innovasjonsprosjektet skal føre til omstilling og bærekraftig verdiskaping for bedriftene som deltar og skal også gi samfunnsøkonomiske gevinster ved at ny kunnskap og nye løsninger spres og blir tilgjengelige.

– Vi er heldige som har så mange bedrifter som tør å satse på forskning og utvikling. Forskning gir bedriftene et konkurransefortrinn som igjen bidrar til å skape nye jobber og løsninger. Det trenger Norge for å løse de utfordringer vi skal håndtere i årene som kommer, sier næringsminister Iselin Nybø (V) i pressemeldingen.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.