Skip to main content

DNV tilbakebetaler millioner av kroner til ansatte

Remi Eriksen fra Asker er konsernsjef i DNV GL på Høvik. Selskapet leverer tidenes overskudd, og lar ansatte som var med på kostnadskutt-dugnad få tilbake penger.

Remi Eriksen fra Asker er konsernsjef i DNV GL på Høvik. Selskapet leverer tidenes overskudd, og lar ansatte som var med på kostnadskutt-dugnad få tilbake penger. 

FOTO: KARL BRAANAAS

DNV på Høvik har aldri levert bedre overskudd enn de gjorde i koronaåret. Ansatte som ble permittert får tilbake tapt lønn. 

Før skatt fikk DNV på Høvik et resultat før skatt på 2,17 milliarder kroner, noe som var tidenes resultat, skriver Finansavisen. 

At overskuddet ble så høyt, får positive konsekvenser for ansatte som ble permittert eller måtte jobbe redusert under koronaåret. 

Rundt 85 prosent av de ansatte på Høvik får nå tilbakebetalt lønnen de gikk glipp av, opplyser finansdirektør Kjetil M. Ebbesberg. 

– Hvorfor gjør dere det?

– Vi lever av våre ansatte. Det er de som skaper våre inntekter og våre resultater. Vi hadde en dugnad og et spleiselag i en krisesituasjon. Den dugnaden gjelder begge veier, sier Kjetil Ebbesberg til Budstikka.

DNV ligger på Høvik i Bærum.

DNV ligger på Høvik i Bærum.

Foto: KARL BRAANAAS

Han forteller at selskapet først så for seg en økonomisk nedtur i koronaåret, men at det motsatte skjedde. Selv om overskuddet var rekordhøyt, gikk riktignok omsetningen noe ned, fra 21,5 milliarder i 2019 til 20,9 milliarder i 2020. Uten at det påvirker beslutningen om å kompensere de ansattes lønnstap. 

Permitteringer 

På Høvik dreier det seg om rundt 1.700 personer, som til sammen får flere millioner kroner tilbake, bekrefter Ebbesberg. 

De ansatte det gjelder ble berørt i form av kortere arbeidsdager og permitteringer inntil 40 prosent av tiden i perioder da nedturen var mest merkbar, opplyser han. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.