Snart i balanse med Snehvit

Populær: Bærum Barneteater skal vise Snehvit 28 ganger frem til 18. desember. Snart har de spilt inn utgiftene. FOTO: KARL BRAANAAS

Populær: Bærum Barneteater skal vise Snehvit 28 ganger frem til 18. desember. Snart har de spilt inn utgiftene. FOTO: KARL BRAANAAS

Bærum Barneteater har spilt inn 800.000 kroner på Snehvit. Det betyr at de snart har dekket utgiftene til forestillingen.

DEL

– Det er mye penger som kommer inn, og mye penger som går ut. Inntektene virker høye, men det koster å sette opp en profesjonell forestilling, sier Alice Sæbøe.

De siste meldingene viser at 5.120 publikummere har sett Snehvit i Sandvika Teater. De må omsette ytterligere 480 billetter for å gå i balanse.

– Vi må selge 5.600 billetter for å gå i null, bekrefter Ole Kristian Wetten, som har ansvaret for teatergruppens økonomi.

Konsentrerer spilletiden

Den 26. november hadde Bærum Barneteater premiere på det gamle tyske folkeeventyret, som er mest kjent i Brødrene Grimms versjon. De skal spille stykket 28 ganger, frem til søndag 18. desember. Dette er kortere spilletid enn Bærum Barneteater pleier å ha.

– Vi har startet en uke senere. Dette fordi den første uken pleier å gå med halvfull sal. Nå konsentrerer vi spilletiden og forsøker å fylle opp salen, forklarer Sæbøe.

Mens de fire forestillingene i helgene pleier å gå for fullt hus, er det ifølge Sæbøe mer glissent under ukedagene. Hun legger til at publikum erfaringsmessig strømmer til mot jul, og det håper hun vil skje nå også.

Snehvit og Bærum Barneteater

Snehvit er et tysk folkeeventyr, godt kjent i brødrene Grimms versjon.

Eventyret ble verdens første helaftens tegnefilm.

I 1937 kom «Snehvit og de syv dvergene» på amerikanske kinoer.

Bærum Barneteater setter nå opp Snehvit. Det skal spilles 28 forestillinger i Sandvika Teater.

To lag har premiere lørdag 26. november klokken 12 og klokken 16.

Stykket spilles frem til 18. desember.

60 barn fra Bærum Barneteater deltar.

Teatergruppen ble etablert i Sandvika i 1985.

De noterte seg for publikumsrekord i 2014, da 10.000 så deres oppsetning av klassikeren «Reisen til Julestjernen».

LES OGSÅ: Den onde dronningen har ingen gode sider

Rekord med julestjernen

Likevel er de bare halvveis til rekordforestillingen. Da teatergruppen satt opp Reisen til julestjernen i 2014 var det drøyt 10.000 som så oppsetningen.

– Jeg tror ikke folk løper av sted for å se denne forestillingen, som de gjorde ved Nøtteknekkeren eller Reisen til julestjernen. Snehvit er ikke akkurat en typisk juleforestilling. Likevel er vi fornøyd. Vi har satt opp en god profesjonell forestilling, sier Sæbøe, som regner med at de skal klare å spille inn de siste 10.000 kronene før jul.

LES FLERE KULTURNYHETER HER

Artikkeltags