Skip to main content

Skal fylle teltet i Frognerparken: – Barn har stor respekt for teater

GLEDER SEG: Teaterstudentene gleder seg til å spille i Frognerparken gjennom sommeren. Foran: Leo Magnus de la Nuez og Ragnhild Mehling Enoksen. Kristine Cornelie M. Hartgen (Bak f.v.), Ragnhild Jørgensen Tysse og Olavus Frostad Udbye.
GLEDER SEG: Teaterstudentene gleder seg til å spille i Frognerparken gjennom sommeren. Foran: Leo Magnus de la Nuez og Ragnhild Mehling Enoksen. Kristine Cornelie M. Hartgen (Bak f.v.), Ragnhild Jørgensen Tysse og Olavus Frostad Udbye.

Ute gir solen sin strålende forsmak på sommeren, men inne i Kunsthøgskolens mørke teaterlokaler, jobber studentene iherdig mot å gi barna en rik teatersommer.

– Vi gleder oss veldig, sier Leo Magnus de la Nuez.

Bæringen er en av teaterstudentene ved Kunsthøgskolen i Oslo som skal tilbringe sommeren med å skape glede og begeistring for barna som besøker teltet i Frognerparken. Mens mange studenter på denne tiden befinner seg i eksamensmodus, er timeplanen til 2. klassekullet ryddet for å gi rom til forberedelsene frem mot premieren 16. juni.

Lang tradisjon

Det er det 42. året at Sommerteateret i Frognerparken settes opp i regi av 2. klassingene ved Teaterhøgskolen. Flere av årets skuespillere har selv barndomsminner fra teaterbesøk i teltet.

– Jeg husker at jeg så Kåre Conradi i Dyrene i Hakkebakkeskogen. Det blir nok en litt spesiell opplevelse å spille selv, sier Nuez.

Årets stykke, «Ruffen og den flygende Hollender», har de valgt selv. Det handler om en skipper som er dømt til å seile hvileløst rundt på de syv hav til evig tid, og er for mange kjent gjennom boken ved samme navn av Tor Åge Bringsværd.

– Det stiller blant annet spørsmål om man kan gjøre noe som er så ille at man aldri blir tilgitt. Det tror jeg mange kan kjenne seg igjen i, sier Olavus Frostad Udbye.

For det er ikke bare barna som skal underholdes – også de voksne vil få en god teaterstund i teltet, påpeker skuespillerne.

– Det er viktig å unngå parodier, men å ta barna på alvor. Min opplevelse er at barn har stor respekt for teater, sier Frostad Udbye.

Lekent blir det likevel, lover de.

– Formen er veldig improvisert, så vi kan ha det gøy hver kveld, sier Ragnhild Jørgensen Tysse fra Asker.

– Dessuten er vi ganske barnslige selv, skyter Kristine Cornelie Hartgen inn.

Campingferie

Studentene står selv for alt i oppsetningen, som regisseres av Nils Petter Mørland, tidligere teatersjef ved Det Andre Teatret.

I tillegg til å spille flere forestillinger daglig, skal skuespillerne tilbringe de resterende timene av døgnet i teltet.

– Det blir som en campingferie. Vi har en popcornmaskin, og så skal vi spille kubb og grille, sier Nuez, og legger til at han håper på fint vær.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.