– Veldig stort, sa Mathias Bohlin Falch.

Revyene han instruerte var nemlig så god at den vant førstepremien. Dermed ble det to oppsetninger på Nationaltheatret.

Teppet gikk opp for første forestilling klokken 18, og neste to timer senere.

Revyen fikk karakteren 6 i Aftenposten og 5 i Budstikka, men på scenen på Nationaltheateret står innsatsen til en sekser. Du kan virkelig se at de har øvd og finpusset på forestillingen.

– En veldig bra forestilling med proffe skuespillere som ser ut som om de har det gøy på scenen. Det er en proff revy som er bra gjennomført, sier Jonas Eckhoff, elev på Dønski videregående skole.

Bygg som metafor

Sandvikarevyen 2015 heter «Bygg! Et land. Et liv. En lek». Den handler om å utforske situasjoner, som er knyttet til hva vi bygger i dag.

Besteforeldrene bygde landet etter krigen. Gjennom målrettet arbeid og takket være en sterk dugnadsånd støpte de en solid grunnmur for fremtidige generasjoner.

Lille julaften 1969 fant foreldregenerasjonen olje. De fikk tilgang til materialer og reiste vegger og tak, som gjorde Norge til verdens beste land å leve i.

– Hva med oss som er unge i dag? Livet fremstår som en lek, og for mange dreier tilværelsen seg utelukkende om å pusse fasaden. Hva bygger vi egentlig nå? spør Mathias Bohlin Falch. Det er det denne revyen handler om. Han er tidligere Sandvika-elev og har vært instruktør for skolens revyer de siste syv årene.

LES OGSÅ: Denne gjengen tror på revyseier nummer fem

Proft

Budstikkas anmelder konkluderte med at revyene er proff.

«Helt fra ankomst får man inntrykk av å være på en byggeplass. Alle involverte hjelpere, både foran og bak scenen, er ikledd gule vester og vernehjelmer. Det hele virker både gjennomført og proft. Alle sketsjer har titler som «Bygg en karriere», «Bygg et forhold» eller «Bygg muskler». Tidlig i første akt kommer ett av revyens høydepunkt, i latterliggjøring med medias fascinasjon med Martin Ødegaard. Det er både god tekst og overraskende poenger», ifølge Elin Reffhaug Craigs anmeldelse.

Revyen bindes sammen av et dyktig orkester og de flinke sangerne, Filippa Månsson, Amanda Tunsberg og Stine Botilsrud.

Numre om filmen om «Snapman» får lattermusklene i gang. Noen besteforeldre kjenner kanskje ikke til fenomenet Snapchat, men det spiller ingen rolle. Og dukketeater på en skolerevy, med egenproduserte versjonen av «De tre små griser», gir salen et innblikk i alle verdens konflikter. Det går som en rød tråd gjennom revyen.

Instruktøren setter pris på anmeldelsene:

– Alt vi har arbeidet med i ni måneder, skal falle ned på de to timene forestillingen varer. Vi er fornøyde, men opplever noen ganger at de ikke er utfyllende. Likevel er anmeldelsenes viktige for å nå ut til publikum, sier Falch og medinstruktør Bastian Fjeld.

Best på scenen

Sandvikarevyen 2015 ble kårets til Årets Revy under revykavalkaden på Sentrum Scene. Her deltok alle revyene fra Oslo og Akershus. Premien er å vise revyen på Nationaltheatrets hovedscene den 16. april. Dette er første gang en lokal skolerevy vises på landets fremste scene, siden ordningen kom i gang i 2011. Men flere lokale skolerevyer er blitt best og vunnet Aftenpostens revypris. I 2004 vant Rud, i 2003 vant Rosenvilde, i 2002 vant Valler og i 2001 ble Asker best.

LES FLERE KULTRUNYHETER HER