Skip to main content

For store for barneteater

Syv unge skuespillere er blitt for store til å fortsette i barneteater. Det ble markert med roser og tårer sist søndag.
Syv unge skuespillere er blitt for store til å fortsette i barneteater. Det ble markert med roser og tårer sist søndag.
FOTO: PRIVAT

Da teppet gikk ned for siste forestilling av Dyrene i Hakkebakkeskogen sto syv skuespillere igjen.

– Denne vakre buketten har spilt sin siste forestilling, sier Mona Larsen, daglig leder for Bærum barneteater.

Hun sikter til dobbelt sett Mikkel rev, Bamsemor, Bestemor skogmus og Morten skogmus som etter 27 forestillinger i Sandvika teater forlater Hakkebakkeskogen og Bærum barneteater. Idunn Gismerøy Ekker, Sebastian Hassfjell og Marthe Fjellberg Andersen, Nina Flaaten, Thea Ueland, Eline R. Dahm Breitenstein og Markus Hjort-Johansen har alle fylt 18 år, og har dermed nådd aldersgrensen.

– Vi kaller dem BBT-pensjonister. Noen av dem har vært med i teateret så lenge de kan huske, og alle har gått fra å være barn til voksne mens de har vært her, sier Larsen.

I stjernenes fotspor

De syv er ikke de første som nå kan ta veien fatt mot nye scener. Bærum barneteater har tidligere fostret stjerner som Ane Dahl Torp, Anna Bache-Wiig og Nils Jørgen Jøgge Kolstad. 

LES MER: Barneteater i kamp om publikum

– Uavhengig av hva de velger å studere, eller arbeide med senere har de fått en positiv ballast som de tar med seg videre i livet, sier Larsen, som allerede er i gang med å planlegge nye forestillinger.

Om to uker begynner prøver på Jo Nesbøs «Doktor Proktors prompepulver». Det har vi aldri gjort før, så alt blir nytt, sier Larsen.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.