Under søndagens konkurranse i Sapporo endte Asker-hopper Egner Granerud som nummer fire, et halvt poeng bak siste pallplass.

Men: Tirsdag ble det kjent at den norske dommeren Jørn Larsen hadde trykket feil på sitt dommertastatur, og gitt Granerud 17,5 i stedet for 18,5 i stil.

Granerud skulle «egentlig» hatt et halvt poeng til – i hopp strykes høyeste og laveste dommerkarakterer – og endt på delt 3. plass.

Det ville vært hans første pallplass i verdenscupen.

– Det er klart at det er litt kjedelig, men samtidig er det ikke så mye å få gjort med det nå. Dette er noe man bare må prøve å få lagt bak seg så fort som mulig. Det er menneskelig å feile, sier Granerud om tastefeilen.

– Jeg får ta med meg at hoppingen tydeligvis var bitte litt bedre enn det resultatlisten tilsier.

Granerud forteller at Larsen har ringt han personlig og beklaget.

– Det er veldig tøft gjort av han. Han kommer jo bare dårlig ut av dette. Jeg setter pris på det, sier Granerud.

LES OGSÅ: Landslagstreneren om Egner Graneruds VM-sjanser: – Det ser veldig bra ut

Snaue 10.000 kroner

Etter hoppet var han noe skuffet over å ha fått få stilpoeng, men nå vil han bare se fremover.

– Det er litt dumt at det skjer akkurat når man virkelig har dagen og leverer to av sine beste hopp. Men det er ingenting å få gjort noe med nå, sier Granerud.

Ifølge han gis det 100 sveitserfranc per verdenscuppoeng man tar i et renn. En fjerdeplass gir 50 verdenscuppoeng, mens en tredjeplass gir 60. Dermed «tapte» Granerud etter dagens kurs rundt 9.000 kroner på tastefeilen.

– Det er klart, det er litt penger. Men det er mer det å gå glipp av å stå på pallen som er surt. Det er noe jeg har veldig lyst til å oppnå, sier han.

LES OGSÅ: Egner Granerud liker at Hoppuken har blitt en vane

Dommeren beklager

– Dette er veldig surt, spesielt for utøveren. Jeg har trykket på feil knapp. Det eneste rette jeg kan gjøre er å beklage, sier Jørn Larsen til Budstikka.

– Jeg kontaktet Halvor i dag, og det er veldig stort at han kaller dette en menneskelig feil. Det må jeg skryte av. Han er en kjempeutøver.

Larsen forteller at dommerne har 5–7 sekunder på å taste poeng etter at hopperne passerer fallgrensen.

– Vi taster i tre grupper – svev, landing og utkjøring. Tastaturet er laget for dette. Jeg snudde meg og så på et stillbilde av landingen hans. Da trykket jeg feil

– Jeg prøvde å få kontakt med Swiss timing (som står for resultatservicen), men de sitter i en annen etasje, og hørte meg ikke. Da er min eneste mulighet å kontakte TD rett etter rennet, for jeg kan ikke forlate båsen underveis i rennet. Jeg spurte om han kunne rette, men han sa «beklager, det får jeg ikke gjort».