Hiphop-bølge fra Sandvika

VIKTIG: F.v. Andreyun, JNS og Pasha er klare på at studiofellesskapet på Tanken er viktig for utviklingen deres som musikere.

VIKTIG: F.v. Andreyun, JNS og Pasha er klare på at studiofellesskapet på Tanken er viktig for utviklingen deres som musikere. Foto:

Mange har kjent på Sandvika-bølgen fra Tanken. Nå følger en hiphop-bølge fra samme kilde – med artister som Pasha, JNS og Andreyun.

DEL

Alle tre er knyttet til musiker- og studiofellesskapet på Tanken i Sandvika gjennom plateselskapet Toothfairy som har base der.

– Det unike med Tanken er at det er så mye forskjellig her. Og alle har respekt for hverandre, og jobber hardt. Det er et utrolig kreativt miljø som ikke finnes noe annet sted i Norge. En stor inspirasjon å være her, sier Pasha Nadjafi (23).

Han slapp debutalbumet i fjor, og har varmet opp for hiphop-størrelser som ONYX og DJ Premier. I sommer kan du høre ham på Slottsfjell.

– Det blir dødskult, jeg har aldri spilt på en så stor festival før, sier han.

LES OGSÅ: Pasha: – Jaktinstinktet våkner på scenen

– Inspirerende på Tanken

En annen som liker Tanken er Thomas «JNS» Jones (29). Han har bidratt på låter til artister som Lars Vaular, Unge Ferrari og Kaveh.

– Det er bra miljø her, alle hjelper hverandre. Vi har en kreativ åpenhet. Og Toothfairy gjør en god jobb, ved å gi artistene mye frihet som andre plateselskap ikke gjør. Artistene vokser på det, sier han.

– Det føles veldig inspirerende å være her på Tanken, der alle har store ambisjoner. Det gir en energi jeg er glad for å jobbe i, sier Robert Andre «Andreyun» Pei Johnsen (21).

Pasha og JNS har også studio på Tanken, som ligger i bygget hvor Hamang Papirfabrikk en gang holdt til.

– Jeg prøvde å få studio her i to år, var her hele tiden og jobbet med folk, før jeg fikk studio i fjor. Jeg hadde studio hjemme, men det var demotiverende. Jeg trengte det sosiale og jobbmoralen min har også vokst etter at jeg kom hit. Nå vil jeg ikke dra hjem om kvelden, sier Pasha.

– Mitt første møte med Tanken var da jeg vant en P3-konkurranse. Premien var å få være med på låtskrivercampen by: Songs på Tanken. Og i fjor fikk jeg studio her, sier JNS.

– Jeg har jobbet mye med JNS og Pasha, og ble på den måten kjent med folk her, sier Andreyun.

– Både Pasha og Andre har vært med og skrevet på mine låter også. Jeg synes det er viktig at man skyter ideer til hverandre, sier JNS.

Og at miljøet på Tanken inspirer er karenes produktivitet et bevis på. Pasha ga ut singel i mars.

– Jeg slipper også en låt med Thomas om to-tre uke, og prøver å komme med et minialbum før jul, sier Pasha.

LES OGSÅ: Tobias (24) skal få talentene ut i verden

Synger om tanten

– Jeg lanserer albumet «Takk for alt» på fredag. Det er en crossover av R & B og hiphop, sier JNS.

– Hvorfor den tittelen?

– Fordi låten på albumet, «Gråter uten tårer», er om tanten min som gikk bort i fjor. Og albumet er også en avskjed med et kjærlighetsforhold jeg hadde. Det er et veldig ekte album om ting som faktisk har skjedd, sier JNS.

Andreyun slapp sist fredag singelen «Call Me Sachi».

– I mine tekster handler det mest om stemning. Jeg vil gjøre folk lykkelige og glade, er ikke så opptatt av innhold, sier Pasha.

– Jeg er litt mer tekstbasert, men det varierer. Noe er tull og noe handler om for eksempel hvor jeg er i forhold til både norsk- og kinesisk kultur, sier Andreyun som har røtter i begge kulturer.

Artikkeltags