Innlegget ble først publisert i DN.

Jeg er 50 år gammel, arbeider som advokat, har god økonomi, hytte på fjellet og ved sjøen, hus i Bærum, vellykkede barn, er skilt, har etablert meg på nytt med en sprek og søt dame som er 15 år yngre enn meg, og jeg sykler til jobben.

Det har over lengre tid vært mye negativt fokus på oss deltakere i Tour De Finance. Nylig var det en jente på 12 år og hennes foreldre som sutret over at jenta ble kjørt ned av en av oss og brakk armen. Jeg mener at hun og andre fotgjengere må kunne flytte seg når vi kommer susende innover mot Oslo på jakt etter ny bestetid som kan legges ut på Strava. Mine finansvenner er imponert over at jeg til stadighet forbedrer mine tider.

LES OGSÅ: Advarer mot rekordjag på to hjul

Syklingen til jobben er viktig for å legge et godt grunnlag til skirennet Marcialongaen. Det rennet kommer tidlig i sesongen, og derfor er det viktig at sommer- og høsttreningen blir skikkelig.

Når jeg sykler til jobben kjører jeg stort sett alltid naturlig intervall. Det er både fordi det er effektiv trening, men desto mer fordi alle de andre som deltar i Tour De Finance blir imponert. Problemet er ofte det at andre syklister og fotgjengere er i veien.  Mosjonister med el-sykler og kurv på styret må forstå at de ikke har noe der å gjøre hvis de ikke klarer å holde et høyt tempo. Et annet problem er bilistene, som viser totalt manglende forståelse for at det er viktig for vår motivasjon og for å holde tempoet oppe at vi sykler flere i bredden.

LES OGSÅ: Nå skiltes det for syklister i Bærum

Et sted det er fint å rykke fra resten av feltet innover mot byen er ved Lysaker-lokket. Trikset er å stupe ut i rundkjøringen ved Lysaker-lokket for så å få en luke i bakken ned mot Gjensidige-bygget. Hvis det fortsatt er noen som klarer å henge på er det en ny mulighet for luke å hive seg ut over fotgjengerfeltet ved Gjensidige-bygget. Frognerstranda er en transportetappe, før jeg pleier å legge inn en spurt ved Hjortneskaia. Rundkjøringen ved Hjortneskaia er et glimrende sted å hive seg ut mellom biler, for ikke alle tør det. Jeg så en gang en syklist som ble most av en lastebil i den rundkjøringen, men det skyldes at rykket var dårlig timet. En siste mulighet for å riste av seg resten av feltet er ved Aker brygge. Det er ofte mange mennesker der, og aggressiv sikk sakk kjøring er det ikke alle som mestrer.    

LES OGSÅ: Asker-syklist stor på sykkel i USA       

Jeg kjører selvsagt konsekvent på rødt lys, på feil side av midtrabatter osv. for å få det beste sporet, og for ikke å miste rytmen i tempoøkten. Hissige blikk og rasende kommentarer er det bare å trosse, og de fleste kommentarene hører jeg uansett ikke fordi jeg er fokusert og jeg bryr meg ikke.

Christian Lundin