Så kom dessverre dagen da også jeg sitter og skriver et hissig leserinnlegg i lokalavisen. Om det hjelper er ikke godt å si, men jeg gir det et ærlig forsøk …

Jeg er mildt sagt møkka lei oppførselen til flertallet av syklistene som ferdes over Lysaker Torg, eller Lysakerlokket om du vil.

Jeg jobber på Lysaker Torg og bruker vanligvis bilen til jobb.

At bilister skal omgås myke trafikanter på veiene er intet nytt og en veletablert greie, men hvorfor er det så fryktelig vanskelig å følge trafikkreglene når du sitter og tråkker for livet på tohjulingen din?

Hadde du oppført deg på samme vis bak rattet, hadde førerkortet vært beslaglagt for lengst. Men kanskje det er nettopp derfor du sitter på sykkel?

I så fall, les og lær noe.

Les også

Her skjer sykkelulykkene i Asker og Bærum

Daglig oppstår det farlige situasjoner i rushtiden, og jeg tør påstå at 90 prosent av dem forårsakes av syklister som har så forbanna dårlig tid at trafikkregler og trygg ferdsel tydeligvis ikke gjelder for dem.

Hallo, det er faktisk ikke ok å rase sikksakk mellom biler i kø, stupe ut i rundkjøringer, hive seg inn i motgående kjørefelt og dundre over fotgjengerfelt bare fordi du sitter på et ikke-motorisert kjøretøy.

Det er faktisk heller ikke greit å dundre armer og bein i panseret på biler fordi sjåføren ikke hadde sjans til å se deg komme i hundre og helv***e opp bak for å snidde panseret i din videre ferd med skylappene på.

Hvis det er så uaktuelt eller uforståelig å følge trafikkbildet og reglene som gjelder, så har dere faktisk ingenting der å gjøre.

Jeg skjønner faktisk ikke at dere tør.

Et sammenstøt mellom bil og sykkel vil alltid gå hardest ut over sykkel og vedkommende den bærer, så spørsmålet mitt er om det virkelig er verdt å utfordre skjebnen? Hva skal til for at dere skjønner at det dere driver med er galskap og idioti?

Bil og sykkel kan fint leve sammen i trafikken, men da må begge parter ta ansvar og oppføre seg etter regler og forhold.

Og nei, jeg sier absolutt ikke at alle bilister er feilfrie, men det er ikke dem dette innlegget handler om.

Jeg føler meg dog ganske sikker på at de fleste bilister ikke har noe brennende ønske om å kjøre dere ned, problemet er at vi, som nevnt over, ikke har nubbsjans til å se dere i deres eget «Tour de Lysaker race», eller hva enn dere driver med.

Så jeg ber dere: Ta dere sammen. Meld dere opp på trafikalt grunnkurs om det må til.

Og til slutt: Dere syklister som overhodet ikke kjenner dere igjen i dette – tusen takk skal dere ha! Fortsett å gå frem som gode eksempler på at bil og sykkel kan koeksistere i trafikken, så kanskje idiotene en dag tar til vettet og følger etter – helst før de havner på Sunnaas eller det som verre er.

Takk for meg.

Bildeserie

Her er syklistenes bilder fra «verstingstedene»