– Veldig kult egentlig, sier Boger, som tirsdag morgen fikk hjelp av Morten Kerr i Syklistenes Landsforening (SLF) til å montere nyvinningene.

27-åringen hadde ikke lykt hverken fremme eller bak da politiet vinket henne inn.

– Jeg har ikke funnet noen god lykt som passer på styret, uten at det er noen unnskyldning, sier Boger.

Hun har hele våren og sommeren syklet hjemmefra i Oslo og til jobben hos Schlumberger i Asker. Det tenker hun å fortsette med til vinter og snø er et faktum.

– Det går egentlig bra å sykle. Det største ankepunktet er egentlig mot myndighetene, for det er veldig mange rare løsninger. Det er en salig blanding av fortau, gang- og sykkelveier, kjørevei og sykkelfelt som brått ender – i ingenting, sier Beate Boger.

LES OGSÅ:

Askers nyeste sykkelfelt: 1,6 syklist i timen 

Vil få flere på to hjul: – Det er for mye prat 

Sikkerhet

Sykkellys-aksjonen i Sandviksveien på Blommenholm var et samarbeid mellom politiet og Syklistenes Landsforening. Førstnevnte vinket inn syklister uten lys, og holdt en liten tale om viktigheten av lys, mens representanter fra sistnevnte delte ut en gratis pakke med for- og baklykt.

– Hensikten er rett og slett å øke sikkerheten. Bruk av lykt er blitt bedre de senere årene, men det er fortsatt et forbedringspotensial. Det viser jo denne aksjonen i dag. Vi delte ut 15 lyktesett i løpet av en drøy halvtime, sier Steinar Grøtterød i SLF.

Sven Haagensen Høy (54) fra Høn i Asker hadde lykt da han kom susende på vei til jobb på Lysaker. Men lyssstyrken ble, av politiet, vurdert til ikke å være bra nok.

– Da fikk jeg ny lykt, da. Og det er jo veldig bra. Det er viktig å se og bli sett. Dette vet jeg etter å ha syklet året rundt i mange år, sier Høy.

LES MER:

Delte ut lykter - ikke forelegg

Blendet av lykt - kjørte nesten ned rulleskiløper 

Syklister må bøtelegges (debatt)

Glad for gratis utstyr

I mange år har han nesten uten unntak tatt seg til jobb ved å sykle. Han avviser at det er ubehagelig om høsten og vinteren.

– Man sykler en kort periode og blir vant til det. Etter hvert er ikke bil eller buss aktuelt lenger. Og om vinteren er det på med sykkelpiggdekk, sier Høn-mannen, som motiveres av flere faktorer.

– Det er snakk om både trim og økonomi.

 

Terrance Conley (59) fra Hvalstad konkluderte med at lykteaksjonen er helt topp: – Trygghet er bra, og gratis sykkelutstyr er enda bedre, sier Conley.

Å sykle i mørket uten lys på sykkelen kan koste deg et forelegg på 1.150 kr. Det opplyser politiførstebetjent Ole Christian Bere, som var til stede under tirsdagens aksjon.