Sponser jobbsyklister

AKSJON: Håvard Eriksson, Kristin Siem Utne og Kirsti Stokke Burheim i Bærum kommune jobber med å legge til rette for mer sykling i kommunen. FOTO: TRINE JØDAL

AKSJON: Håvard Eriksson, Kristin Siem Utne og Kirsti Stokke Burheim i Bærum kommune jobber med å legge til rette for mer sykling i kommunen. FOTO: TRINE JØDAL

Syklistene har våknet og ruller i vei. Kommunene jobber for å få enda flere på hjul.

DEL

I dag går startskuddet for årets «Sykle til jobben»-aksjon. Bærum spanderer avgiften på 139 kroner for alle som bor og jobber i Bærum.

– Kommunen ønsker at flere skal velge sykkel til og fra jobb som et alternativ til bil. Derfor er vi med og sponser, fordi vi tror og håper at dette kan gi en effekt slik at flere sykler, sier Håvard A. Eriksson i Bærum kommune.

I hele landet er det allerede over 20.000 påmeldte til aksjonen, og i år er det 140 kommuner som dekker deltagelsen for sine innbyggere.

I Bærum er det et stort potensial for å få flere til å sykle korte avstander. Kun 4 prosent av alle som forflytter seg i kommunen bruker sykkel som fremkomstmiddel. Prosjektgruppen for Sykkel i Bærum har som ambisjon om å få sykkelandelen opp mot 20 prosent innen 2030.

LES OGSÅ: Svir av millioner for å få deg til å sykle

Asker er ikke med

Asker kommune er ikke med på årets aksjon.

– Vi har vært med tidligere, men deltar ikke i år. De siste årene har vi hatt flere typer sykkelkampanjer for å få ulike erfaringer til å utvikle vår sykkelstrategi. Asker har blant annet sponset piggdekk til vintersyklister, noe som har vist resultater ved at det er blitt flere helårssyklister i kommunen, sier samferdselskoordinator Mari Gabrielsen i Asker kommune.

LES OGSÅ: Flere velger sykkelen i vintersesongen

Hun forteller at kommunen også låner ut elsykler fra bibliotekene i Asker og Heggedal.

40 millioner kroner frem til 2020 er hva rådmannen vil rulle inn i Asker-budsjettet for å få flere opp på sykkelsetet.

I dag er det også sesongåpning for bysykkelordningen på Lysaker og Fornebu. Nytt i år er at ordningen er åpen for alle. Kommunen har skiftet alle låsene i sykkelstativene og gått gjennom alle øvrige feil som oppsto under sesongen i fjor.

LES OGSÅ: Sykkelhotell vil bruke 30 år for å dekke byggekostnaden

Det står stativer på Lysaker torg, ved Fornebuporten, Flytårnet, Fornebu senter, Koksa, Technopolis og Storøya skole.

Artikkeltags