Da innkjørselen til Gyssestad båthavn ble flyttet i slutten av juni ble åpningen i fortauet på Sandviksveien asfaltert igjen. Flere syklister reagerte på dette, siden mange av dem brukte åpningen til å kjøre opp på fortauet.

Børre Helgesen (60) fra Borgen var så uheldig at han kjørte rett inn i fortauskanten og skadet seg alvorlig i skulderen.

– Ulykken var min egen skyld. Jeg burde ha sett fortauskanten. Men akkurat der er det viktig å tråkke på litt ekstra for å få fart opp i bakken. Det beste er at det er en nedsenkning i fortauskanten, mente Helgesen den gangen.

LES MER OM SYKKEL-ULYKKER I ASKER OG BÆRUM HER:

Like etter ulykken asfalterte Statens vegvesen en forhøyning. Denne uken freste de også ned fortauet, slik at overgangen er blitt bedre.

– Det er en løsning som ikke er helt etter boken, men vi tror den er bra for syklistene, særlig siden mange av dem kjører opp på fortauet her. Forhåpentligvis har denne løsningen løst problemet, sier Erik Skiaker Lykseth i Statens vegvesen.

– Veldig bra nå

Turid Foss (57) bor i Oslo og jobber i Asker. Hun er veldig fornøyd med de utbedringene Statens vegvenen nå har gjort.

– Det blir mye mer effektiv for alle parter når man ikke trenger å gå av sykkelen for å komme opp på fortauet. Jeg sykler i veibanen forbi Nesbru, men ved Slependen bruker jeg fortauet opp bakken i Sandviksveien, sier Turid Foss.

Du sykler hver dag til jobben?

– Ja, etter at jeg skaffet meg elsykkel så sykler jeg hver dag. Så får jeg se hva som skjer når vinteren kommer, svarer hun.