BOC-junioren Martin Tjøtta (16) syklet sitt aller første sykkelkrossritt da klubben hans arrangerte norgescupåpningen i Spikkestad.

Det ble en brutal start. Cirka halvveis ut i første runde kom feltet samlet til den første store hindringen - en 40 centimeter dyp sandgrav.

Fossum-gutten gikk overende så sandspruten sto, mens teten stakk avgårde.

– En litt dårlig start. Jeg kom inn i litt for høy fart og så stoppet bare forhjulet, smiler Martin med sand på hjelmen, brillene og tennene..

Fikk problemer

Lenge lå Martin på fjerdeplass, men så begynte flere av rytterne foran han å få tekniske problemer. Blant annet måtte Askers Sindre Hvesser Brein bryte.

– Jeg så folk begynte å gi seg, så de tre siste rundene syklet jeg ganske alene og konsentrerte på å holde jevn fart inn for å sikre andreplassen, sier Martin Tjøtta.

Lørdagens ritt var hans debut.

– Jeg har aldri kjørt sykkelkross før. Det var en ny og veldig morsom opplevelse.

Andreplass til Haraldseth

I mennenes eliteklasse ble det gitt full gass fra start. Favoritten Erik Resell fikk problemer med giret i den første bakken, og mistet ett minutt til teten som besto av Fredrik Haraldseth fra Haslum og Asker-rytterne Henrik Lunder Aalrust og Kristoffer Westgaard.

Sistnevnte måtte slippe de to andre tidlig, og bakfra plukket Resell sekunder på hver runde. Og da Fredrik Haraldseth gikk overende i sandgropen, smatt Resell forbi og beholdt ledelsen til mål.

Bildeserie

Norgescup i sykkelkross

– Jeg tenkte å ha en fight med han på slutten, men hadde litt tunge bein i dag, sier Haraldseth som er regjerende norgesmester i terrengsykling.

– Det var veldig morsomme forhold i dag. I fjor var det veldig tørt og raskt her, nå var det vått og sugende og du kom sidelengs inn i hver sving, smiler 25-åringen.