Skip to main content

Trøbbel for bysyklene

TOMME: Sykkelstativene ved Lysaker har plass til mange bysykler. Ennå er de tomme.

Bysykkelordningen skulle starte på Fornebu og Lysaker 15. juni. Nå er åpningen utsatt.

Ny startdato er satt til 22. juni kl. 12.00. Da blir bysykkelordningen åpnet.

Ifølge daglig leder Axel Bentsen i selskapet som plasserer ut stativer og sykler, Urban Infrastructure Partner AS, har det vært kjent i noen uker at åpningen ville bli utsatt.

– Når man skal sette opp sykkelstativer er det alltid noen praktiske utfordringer. Noen steder mangler det strøm, for eksempel, sier Bentsen.

LES OGSÅ: Neste uke kommer bysyklene til Lysaker og Fornebu

Uklar plassering

Ved Lysaker stasjon er det satt opp flere stativer med plass til bysykler. Onsdag morgen var stativene tomme.

Budstikka har tidligere skrevet at det vil komme stativer med sykler på Lysaker torg, ved Fornebuporten, Kafé Odonata, mellom Technopolis og Statoil-bygget, ved Fornebu Senter, både på torget og ved hovedinngangen, og ved Storøya grendesenter.

Ifølge prosjektleder Ingvild Tandberg i Bærum kommune er alle disse stativene nå satt opp. Imidlertid håper kommunen å få opp stativer også andre steder, og her er ikke plasseringene endelig avklart.

– Vi har noen stativer som er under planlegging, der stativene står på lager. Det gjelder blant annet et stativ ved fergeanløpet på Fornebu, sier Tandberg.

LES OGSÅ: – Bytt bil med sykkel

Ikke for alle

I første omgang skal det plasseres ut 100 bysykler i Fornebu- og Lysaker-området. Enn så lenge er det bare de ansatte ved bedriftene på Fornebu som vil kunne benytte seg av bysykkelordningen.

Årsaken er at en app (et dataprogram beregnet for mobiltelefon) er forsinket.

– Vi må fortsette å jobbe med appen i løpet av sommeren, slik at også andre kan få bruke bysyklene, sier Tandberg.

100 i første omgang

Bysyklene på Lysaker og Fornebu blir et spleiselag mellom Bærum kommune, fylkeskommunen, KLP Eiendom, Fornebuporten, Technopolis, Storebrand og Obos. Årsaken er at kommunedelplanen for Fornebu ikke tillater reklamefinansierte sykler.

Etter hvert skal bysykkelordningen utvides mot Sandvika og Bekkestua. Med 400–500 sykler i drift, vil ordningen være selvfinansierende.

LES OGSÅ: Dette er den nye sykkeltrenden

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.