I fjor sommer skrev Budstikka om BMX-syklisten fra Vøyenenga som da planla å dra utenlands for å leve av syklingen. I tillegg til å delta på ulike konkurranser blant Europas beste har han også etablert et eget firma som kan leies inn til ulike arrangementer for å holde show.

– Så langt har det gått veldig bra. Det er en tøff sport å være i toppen i, og det handler om å få et nettverk og skape sin egen arbeidsplass, sier Dege Dimmen til Budstikka.

Mye reising

Han kom hjem til Norge og Vøyenenga mandag kveld, etter å ha underholdt med sykling under Roskilde-festivalen i Danmark.

Han tjener til livets opphold med å delta på oppvisnings- og sponsorkonkurranser, og blir ikke hjemme i mange dager. 23-åringen har nok å henge fingrene i. Det blir mye reising, og lite tid hjemme i Norge.

Men her er jo også sesongen litt kort.

– Sommeren er fin i Norge, så det blir deilig å komme hjem. Jeg savner jo Norge, samtidig som det er tøffe forhold værmessig og forholdene om vinteren er ikke så gode, sier BMX-syklisten, som selv har skaffet seg leilighet i Barcelona der forholdene er perfekte for BMX og ekstremsport. Og hvor han får vist seg frem for et nytt marked.

LES OGSÅ:

– Du må tørre å kaste deg utfor

– Faller jeg kan hele karrieren ryke

Til Spania

– Det er et av de beste stedene i Europa å drive med BMX. Det er et utrolig bra miljø, og flere av de beste i Europa holder også til her, forteller Dege Dimmen.

BMX handler om å utføre ulike hopp og triks på sykkel på ramper. For å tjene gode penger på idretten må man først og fremst være god og få være med på sponsorarrangement.

Forrige uke vant Dege Dimmen Ekstremsportveko på Voss for sjette gang – en konkurranse som består av tre runder i kvalifisering før vinneren kåres i finalen.

På Veko har Dege Dimmen flere ganger bevist at han er en av de aller ypperste konkurransesyklistene både i Norge og i Europa.

– Det er vel den eneste skikkelig konkurransen i Norge for oss BMX-syklister. Det er kult å vinne på hjemmebane, slår han fast.

Risikosport

I starten av august skal han være med på åpningen av en ny sykkelpark i Heggedal. Dege Dimmen synes det er flott at også ungdom her hjemme får muligheten til å drive med hopp og sprett på sykkel.

– Det er en utrolig fin sport, men det finnes for lite av slike anlegg. Anlegget i Heggedal er utrolig bra tiltak som gjør at vi kan vise frem idretten vår. Det er for få tilbud i Norge, og jeg gleder meg veldig til å være med på åpningen, sier han.

23-åringen har fått kjenne på kroppen akkurat hvor ekstrem sporten han kan være.

– Noen ganger er vi fem meter over bakken, og forsøker oss på doble baklengs saltoer. Da sier det seg selv at det kan bli noen skader. Selv har jeg brukket flere bein, mistet tre tenner og flere hjernerystelser, forteller han.

Denne helgen er det oppvisning i Telemark som står for tur. Og i tillegg til åpningen av sykkelparken i Heggedal, skal han også showe under byfesten i Sandvika, i slutten av august.