Skip to main content

Nå kan du sjekke inn sykkelen på hotell

LEKENDE LETT: Asker-ordfører Lene Conradi demonstrerer hvor lett det er å parkere sykkelen i høyden.
LEKENDE LETT: Asker-ordfører Lene Conradi demonstrerer hvor lett det er å parkere sykkelen i høyden.

296 sykkelparkeringsplasser venter deg ved Asker stasjon.

Sekunder etter at samferdselspolitiker Solveig Schytz (V) klippet snoren ved Askers nye sykkelhotell, trillet Asker-ordfører Lene Conradi sykkelen inn på hotellet.

Med ivrige hender demonstrerte Conradi hvor lekende lett det er å betjene stativet som gjør det mulig å parkere to sykler over og under hverandre.

Totalt er det plass til 296 sykler i hotellet kloss inntil Asker stasjon.

– Det er et politisk mål at transportveksten skal tas med kollektivtrafikk, sykkel og gange. Da er det utrolig viktig både å legge til rette for mer sykkel generelt, men også å sørge for at det blir lettere å kombinere sykkel og kollektivtrafikk, sier Solveig Schytz (V), leder av fylkets hovedutvalg for samferdsel.

LES OGSÅ: Nå får Asker to etasjers sykkelhotell

Ferdig på rekordtid

Opprinnelig skulle sykkelhotellet stå klart først rundt juletider. Men etter at både Asker kommune, Akershus fylkeskommune og Jernbaneverket giret om, ble sykkelhotellet klart på rekordtid.

I slutten av februar sa Asker-politikerne ja til å bekoste sykkelhotellets 2. etasje med tak, til 5,2 millioner kroner. Tre måneder etter er hotellet klart.

ASKER SYKKEL HOTELL  ÅPNES MED CONRADI
ASKER SYKKEL HOTELL ÅPNES MED CONRADI

– Dette er et godt eksempel på gode og effektive beslutninger og effektiv gjennomføring på tvers av forvaltningsnivåene, sier Schytz.

LES OGSÅ: Jernbaneverket vil bygge sykkelhotell

Sikret mot tyveri

Sykkelhotellet er tegnet av MMW arkitekter og har fått det som beskrives som eget «Asker-design», basert på mønster i barken på asketrærne.

Sykkelhotellet er låst, og det er adgangskontroll for å komme inn, akkurat som ved sykkelhotellet i Drammen.

LES OGSÅ: Sykkeltyvene herjer Asker og Bærum

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.