Skip to main content

I dag feirer Stake Laengen seier i Paris

Vegard Stake Laengen har hjulpet lagkameraten til Tour de France-seier. Søndag kan han feire.

Vegard Stake Laengen har hjulpet lagkameraten til Tour de France-seier. Søndag kan han feire.

Foto: BettiniPhoto

Asker-syklist Vegard Stake Laengen har hjulpet sin lagkamerat til seier i Tour de France. I dag blir det en parademarsj inn til paradegaten.

– Tempoen blir utrolig avgjørende. Det er også et taktisk spørsmål rundt når man skal ta en gul trøye eventuelt. Jumbo Visma har fått kjørt seg gjennom hele Touren, med den gule trøyen. De setter laget foran. Vi har sluppet billigere unna sånn sett, sa Vegard Stake Laengen til Budstikka tidligere i uken.

På den tiden ledet Jumbo Vismas Primož Roglič Tour de France med et snaut minutt på Tadej Pogačar, Vegard Stake Laengens lagkamerat i UAE.

Men Stake Laengen skulle få rett. På lørdagens tempoetappe knuste Pogačar sin landsmann. Den gule trøyen ender hos UAE. Faktisk vant Pogačar, som fyller 22 år mandag, også klatretrøyen og ungdomstrøyen.

Champagne

Tradisjonen tro for laget til sammenlagtvinneren, kan Stake Laengen og lagkameratene drikke champagne på veien inn til Champs-Élysées søndag. Stake Laengen har helt siden første etappe gjort en formidabel hjelperytterjobb for lagets stjerne, og satt ofte rundt Pogačar og passet på om noe skulle skje.

– Det er en bra stemning i gruppen. Tadej er en fin fyr, og lett å jobbe med. Han er aldri stresset eller sur. Jeg føler det gjør ting lettere. Alle gir det lille ekstra. Det blir en ekstra god atmosfære i laget ut av det å kjempe om trøyen, og alle har et håp. Jeg føler det er givende og gøy å være en del av, sa Stake Laengen tidligere i uken.

Stake Laengen ble nummer 62 på lørdagens tempo, slått med 7.12 av lagkameraten.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.