Skip to main content

Høydramatisk da Mie tok NM-gull: – Ganske rått

Mie Ottestad med den norske trøyen etter at hun vant NM-gull søndag.
Mie Ottestad med den norske trøyen etter at hun vant NM-gull søndag.
Foto: PRIVAT

Mie Bjørndal Ottestad (23) fra Asker CK er norgesmester i landeveissykling, etter en høydramatisk spurt.

Etter en særdeles tett spurt mellom Ottestad og Vibeke Lystad fra Trondhjems Velocipedklub strakk sistnevnte armene i været rett før målgang.

Men i siste tideler snek Ottestad seg forbi, og vant til slutt med ni tusendeler etter at rittkommissæren først hadde kåret Lystad til norgesmester.

– Dette er ganske rått, og det har ikke gått opp for meg ennå. Det er veldig, veldig stort og morsomt at vi klarer å kjøre så bra som et lag og at jeg klarer å ta de siste meterne på slutten, sier Ottestad til Budstikka etter triumfen.

Rett etter målgang fortalte hun til TV2 at hun var utrolig sliten mot slutten, men at lagkamerat Line Marie Gulliksen gjorde en strålende jobb for å få henne i god posisjon.

– Jeg lå egentlig veldig dårlig an i den siste svingen, så tenkte jeg «f … heller, nå skal jeg ha den j … trøya». Så tok jeg rytter for rytter, og det holdt akkurat, sa Ottestad.

Dobbel mester

I november i fjor ble Ottestad norsk mester også i disiplinen sykkelcross. Hun omtaler det som «rått» å ha begge titler samtidig.

– Det er utrolig morsomt. Men det er landeveissykling jeg først og fremst satser på. Sykkelcross er mest en tilleggsgreie, som er morsom å ha ved siden av.

Mie Ottestad vant NM i sykkelcross i november. Under søndagens NM ble spurten en god del tettere.

Mie Ottestad vant NM i sykkelcross i november. Under søndagens NM ble spurten en god del tettere.

Foto: Sverre Nodland

– Nå skal du sykle med det norske flagget på trøyen det neste året. Hva betyr det? 

– Det betyr veldig mye. Jeg er bare 23 år. Det har ikke helt gått opp for meg at jeg er norgesmester. Det blir veldig morsomt å kjøre med trøyen. Det gir masse motivasjon til videre satsing, sier Ottestad.

For å komme på sitt skyhøye nivå sitter hun nemlig mellom 15 og 25 timer på sykkelen hver uke. Drømmen er å komme helt i verdenstoppen.

– Jeg ønsker jo å bli profesjonell, og delta i VM og OL og de store konkurransene i fremtiden. Jeg ønsker å være helt der oppe, med de aller beste.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.