Skip to main content

Etappeseier og gul trøye til Stake Laengens lagkompis

Vegard Stake Laengen stiller til start i årets Tour de France. Allerede første etappe kunne laget hans sprette champagnen.

Vegard Stake Laengen stiller til start i årets Tour de France. Allerede første etappe kunne laget hans sprette champagnen. 

Foto: BettiniPhoto

Vegard Stake Laengen stilte til start da årets Tour de France ble tråkket i gang, men det var en annen nordmann som stjal showet.

Askerbøringen skulle etter planen ikke delta i årets Tour de France, men da lagkompis Sven Erik Bystrøm ble vraket fikk Vegard Stake Laengen muligheten.

Etter en hektisk åpningsetappe som startet og sluttet i Nice, var det Stake Laengen og lagkameratene hans i Team UAE som kunne strekke armene i været. Ikke for Askerbøringen, men for en annen nordmann, nemlig Aleksander Kristoff.

Syklisten fra Stavanger var sterkest i spurten og knuste resten av konkurrentene. Dermed tok Kristoff også ledelsen i sammendraget av treukersrittet og får ikle seg den sagnomsuste gule trøyen, som lederen av rittet får bruke.

Stake Laengen er tiltenkt rollen som hjelperytter. Det innebærer å hjelpe sine to lagkapteiner gjennom etappen og hente vann til sine lagkamerater. Han brukte mesteparten av etappen foran lagkaptein Tadej Pogacar.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.