Skip to main content

Aalrust overtok ledertrøyen i ungdommens Tour de France

SPURTSEIER: Tour of Norway med målgang i Asker ved Bleiker videregående skole. Edvald Boasson Hagen vant i år også på sin egen bursdag. Lokale ryttere i årets Tour of Norway var Kolsås-gutten Øivind Lukkedal og Asker-gutten Håkon Lunder Aalrust(i midten). De to sykler for Team Coop.

Håkon Lunder Aalrust (20) fra Vettre overtok mandag ledertrøyen i Tour de l'Avenir.

Etapperittet Tour de l'Avenir samler noen av de aller beste U23-rytterne i verden, og har fått kallenavnet "Ungdommens Tour de France".

Mandag kunne Håkon Lunder Aalrust, som sykler for Team Coop, ikle seg den gule ledertrøyen etter en 20,5 kilometer lang lagtempo i Orléans, hvor det norske laget endte på en tredjeplass - 16 sekunder bak Danmark og tre sekunder bak Belgia.

Sammenlagt leder Aalrust med 11 sekunder på Alan Riou fra Frankrike.

Se fullstendig resultatliste på Procyclingstats.com.

Takker onkelen

I et intervju i Budstikka før Tour de l'Avenir takket Håkon Lunder Aalrust sin onkel, Svein, som har vært trener både for Håkon og broren Henrik, samt Askers andre proffsyklist, Vegard Stake Laengen.

- Det var han som gjorde at jeg startet med sykling i det hele tatt. Det å ha noen rundt seg som støtter opp fra tidlig alder er utrolig viktig, sa Håkon Lunder Aalrust.

Les også: Håkon Aalrust klar for ungdommens Tour de France – venter nervøst ritt

Tour de l'Avenir fortsetter tirsdag med en 145,8 kilometer lang etappe fra Beaugency til Levroux. Det betyr i utgangspunktet en god mulighet for å forsvare ledertrøyen for Håkon Lunder Aalrust og det norske laget.

Tour de l'Avenir er på ti etapper, og avsluttes søndag. En rekke harde fjelletapper avslutter rittet.

P.S!

Fjorårets Tour de l'Avenir ble vunnet av Egan Bernal som imponerte stort som hjelperytter for Tour de France-vinner Geraint Thomas i sommer.


Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.