Skip to main content

Klarte ikke å følge opp rekordløpet i semifinalen

Tomoe Zenimoto Hvas imponerte voldsomt under kvalifiseringsheatet i 200 meter medley.

Tomoe Zenimoto Hvas imponerte voldsomt under kvalifiseringsheatet i 200 meter medley.

Foto: Astrid Pedersen

Mandag satte Tomoe Zenimoto Hvas ny norsk rekord under OL. Onsdag gjorde han det igjen – og ble semifinaleklar. Men i semifinalen ble det stopp.

– For et løp unggutten fra Bærum gjør, ropte kommentator Frank Pedersen da Zenimoto Hvas fosset i mål i kvalifiseringsheatet på 200 medley onsdag.

Tiden som lyste i mo iste 1:57,64, ny klar norgesrekord.

I semifinalen tidlig torsdag morgen, ble det imidlertid stopp. Bærumssvømmeren gikk hardt ut, og det straffet seg i siste halvdel av løpet. Han slo inn på tiden 2:00.21, sist i sitt semifnaleheat.

– Det var en uerfaren tabbe av meg. Det gikk for fort de første 100 meterne. Men jeg kommer tilbake, sier Hvas til de norske journalistene i Tokyo, ifølge VG.

Pangstart i kvalifiseringen

For 21-åringen imponerte voldsomt i bassenget under 200 meter medley i kvalifiseringsheatet, og ledet sitt heat hele veien. Han vendte først etter butterfly-delen, fosset fra konkurrentene under ryggsvømmingen, imponerte som vanlig i brystsvømmingen og avsluttet godt i fri. Med det knuste han sin norske rekord med nesten to sekunder.

Elleve stykker slo Zenimoto Hvas, og i og med at 16 går til semifinale, er Hvas klar for dette.

– Jeg vet ikke om jeg får lov til å banne, men det var et kjempebra løp, sa Zenimoto Hvas til TVNorge etter løpet.

– Teknikken sitter

Den forrige rekorden lød på 1.59.44, og ble satt så sent som i juni i år.

– I dette mesterskapet har jeg kjent at kroppen funker og teknikken sitter. Jeg er i god form, så det handler bare om å treffe mentalt, her og nå i dag, og det gjorde jeg.

– De første 50 meterne var veldig lette og fine. Det var litt tung åpning i butterfly men med litt mer trykk. I rygg hadde jeg fin rytme, og jeg kjente meg bra. Brystsvømmingen gikk utrolig fint, oppsummerte han.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.