Skip to main content

Jubel i bassenget og på tribunene etter gjenåpningen

Asker Open ble arrangert i Holmen svømmehall. Det krydde av ivrige svømmere, og tribunene var fulle.
Asker Open ble arrangert i Holmen svømmehall. Det krydde av ivrige svømmere, og tribunene var fulle.
Foto: EVA GROVEN

Da Asker svømmeklubb arrangerte Asker Open, var det jubel både i bassenget og på tribunen. 

Gjenåpningen gjorde at svømmeklubben, som egentlig planla et stevne uten publikum, kunne slippe inn ivrige foreldre på tribunen. Søndag var Holmen svømmehall stappfull. 

– Har gjenåpningen gjort det lettere å arrangere?

– Absolutt. Arrangementsmessig og på elitesiden er det her vi henter mesteparten av inntektene våre. Det er gull for klubben, sier Morten Tronstad som er arrangementsleder. 

Mange deltagere

I 2020 satt klubben rekord i antall deltagere med 721. Det var de nære ved å slå i år. 

– Det var 760 påmeldte i år, men det har vært mye sykdom, så rett før stevnet var det mange som meldte seg av, sier Kari Salvesen Mørk som er daglig leder i svømmeklubben. 

Avmeldingene gjorde at klubben ikke fikk ny deltagerrekord i år. Men de er glade for at de ikke har mistet unge utøvere når stevner har blitt avlyst på grunn av pandemien. Noe av grunnen er nok svømmecampene klubben hadde forrige sommer. 

– Vi hadde masse aktivitet i fjor sommer, og det ga resultater i høst. På de campene får du tiltrukket deg de som ikke er klar over at svømming er mye mer enn «å bare lære det». Etter det har vi hatt mye aktivitet, sier Salvesen Mørk. 

Asker Open var et av de siste stevnene som ble arrangert før nedstengningen  i 2020. Nå er de blant de første etter gjenåpningen i 2022. 

Vokst opp i bassenget

Linnea Melø (13) og Emilia Walker (13) startet å svømme da de bare var noen måneder. Begge jentene er enige om at det å svømme er veldig gøy. De svømmer nå i Bærumsvømmerne. 

– Det har gått greit i bassenget. Ikke det beste. For det forrige stevnet perset jeg, og da er det vanskelig å perse persen, sier Walker. 

Emilia Walker og Linnea Melø har deltatt på Asker Open flere ganger og begge har sømt siden de var bare noen måneder gamle.

Emilia Walker og Linnea Melø har deltatt på Asker Open flere ganger og begge har sømt siden de var bare noen måneder gamle. 

Foto: EVA GROVEN

– Det er stor forskjell på å være med i konkurranse og bare trene. Man føler at man må prestere bra på stevner. På trening kan det være litt mer kos, sier Melø. 

Flere perser på hjemmebane

Cara Mckay (15) og Felix Stavnes (15) representerer Asker Svømmeklubb på hjemmebane under Asker Open. Begge satt personlige rekorder under stevnet til tross for å være inne i en hard treningsperiode. Lørdag satt Mckay personlig rekord på 50 meter fly med tiden 32.24.

– Jeg var veldig glad, for jeg har ikke perset på en stund. Det har jo ikke vært så mange stevner i det siste, sier Mckay.

Felix Stavnes, som startet svømmekarrieren i Risenga svømmehall, har nå Holmen svømmehall som hjemmebane. Han er fornøyd med distansene han har gjennomført i bassenget. 

– Det jeg kanskje har forbedret meg mest på var 200 meter bryst. Der persa jeg med fem sekunder, sier han. 

Felix Stavenes stuper i bassenget under Asker Open 2022.

Felix Stavenes stuper i bassenget under Asker Open 2022. 

Foto: EVA GROVEN

– Hvordan synes du arrangementet har vært her denne helgen?

– Arrangementet her er veldig fint. Dette er vel første med full åpning. Det har vært veldig deilig å slippe alle koronarestriksjonene. Endelig et normalt stevne igjen, sier han. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.