På Bekkestua fant vi søndag ettermiddag åpne dører hos blide asiater i Sushi Senteret i Coop-bygget.

– Vi gleder oss, thai-suppe til forrett, og så sushi etterpå, sier Hanne Marit Holand fra Avløs.

LES MER: Ribbet for «Norges beste ribbe» - for andre gang på én uke

Falt for fisk

Holand svinset inn for takeaway etter å ha kjøpt friske grønnsaker rundt hjørnet.

Middag med maki og sushi-meny, og suppe som forrett, til tre personer kostet henne 460 kroner.

For hennes del er det ikke ribba som har tynget, snarere noen bakterier som minsten tok med seg hjem fra barnehagen.

Nå er det meste på stell igjen etter at hun søndag måtte kjøre forbi et par julestengte sushi-restauranter på vei til Bekkestua.

– Vi hadde åpent også i går, andre juledag, og hadde bare stengt julaften og første juledag, sier Dung Duc Nguyen som bød på alternativer til juletorsk, rakfisk og gravlaks.

LES OGSÅ: Tom er én av to millioner nordmenn som har fisket i år

Flambert sushi

Restauranten har de drevet et drøyt halvår, og Nguyen er veldig fornøyd med at kundene er fornøyde.

Kokken Hay Le svingte til og med opp med flamberingsverktøy for å legge det siste strøket på fisken.

En annen kunde Budstikka snakket med på stedet hevdet hardnakket at det var kona som hadde bestemt at det var tid for mager fisk.

For dem som måtte telle kalorier er forskjellen på en torskemiddag og en raus juletallerken med ribbe og pølse fort firegangeren i energiinnhold, med 500 mot 2.000 kalorier på en tallerken.

Samtidig er det langt fra bare torsk i sushibitene. Laks har høyere energiinnhold, men sunt fett.

LES OGSÅ: Fjordliv på vinteren

Rolig på pizzafronten

Hos Dolly Dimples i Sandvika er det rolige dager.

– Vi har det ganske rolig og ingen ekstra mannskaper på i romjulen, sier Jeanett Foss.

Men om noen få dager er trykket helt annerledes rundt pizzaovnene.

– Vi vet at første nyttårsdag er den største dagen i året for folk som bestiller mat, sier Foss.

Noen av de aller sprekeste henter fisk selv, rett fra fjorden.

Men fra durkdrevent sportsfiskerhold får Budstikka opplyst at det denne helgen har vært for mye is til å fiske fra land mange steder, og samtidig for lite is til å bruke den til å gå på for dem som liker å pilke.