– Vi anerkjenner ikke sluttspillet som en ekte seriekonkurranse, ettersom det blant annet strider mot seriens grunnprinsipp om at hver kamp teller like mye, skriver Branns supportergruppe, Brann Bataljonen, på sin Twitter-konto.

Supportergruppene til Stabæk, Vålerenga, Lillestrøm og Rosenborg har signert under på meldingen til Bataljonen og sier ifølge NRK at de ikke kommer til å organisere noe under sluttspillet i Toppserien.

Til årets sesong ble det innført en sluttspill-modell i damefotball. Lagene i Toppserien møter hverandre to ganger i grunnspillet. De fire beste lagene i grunnspillet møtes i sluttspillet og skal møtes to ganger. De seks svakeste lagene, samt de to beste i 1. divisjon, møtes i et annet sluttspill. Her møtes lagene én gang.

Vil avvikle ordningen

Supporterne mener nå at laget som ligger på topp etter 28. august, får det legitime seriegullet og deres hyllest.

Erlend Ytre-Arne Vågane i Bataljonen, sier til NRK at deres mål er å avvikle sluttspillet.

Konkurransedirektør i NFF, Nils Fisketjønn, sier til statskanalen at han ikke har registrert aksjonen, men gir følgende kommentar:

– Sluttspillet ble vedtatt av tinget for tre år siden. Det ble ikke gjennomført på to år grunn av pandemien, men er nå innført. Seriestrukturen skal evalueres, så får vi se hva dette medfører.

– Perfekt

Richard Jansen i Stabæk Fotball kvinner sier han er glad for stolt av at Stabæk Support er med på initiativet. Han legger til at klubben hele tiden har vært imot sluttspillet.

– Nå skjer de tingene vi har advart mot. Dette er ikke liv laget, sier Jansen, som ikke har noe imot timingen på supporternes utspill, selv om det er midt i sesongen.

– Jeg synes det er helt perfekt. Interessen er på topp etter EM.

Ettersom det er Fotballtinget som har bestemt seriesystemet, må det ifølge Jansen omgjøres ved et tingvedtak.

– Derfor er det ikke så lett å få det bort fra neste år. Jeg håper 2023 er det siste året, kommenterer han.

Stabæk-veteran, Siri N. Grønli, sier hun ikke er uenig i utspillet fra supporterne.

Hun sier hun frykter at sluttspillet mellom de nederste lagene i Toppserien og to beste i 1. divisjon, blir en uinteressant serie om å unngå nedrykk.

- Er det noe fotballen for kvinner ikke trenger, så er det flere uinteressante kamper, sier Grønli.