– Kjempemoro, smiler Kolsås-kvinnen Jorunn som kan se tilbake på et langt og aktivt yrkesliv som kreftforsker ved Radiumhospitalet.

– Det er bra å holde på slik og ikke bare sette seg ned når man blir pensjonist, legger hun til.

LES OGSÅ: Er Karen Bærums sterkeste barnehageassistent?

– Og man sparer aldershjemmene for mye, supplerer Avløs-kvinnen Anne Mari; tidligere gymnastikklærer gjennom totalt 39 år fordelt ved Valler videregående skole, Hauger skole og Hosle realskole.

Benkpress hver mandag

Tre dager i uken møtes de to venninnene på Gnist Trening og Helse på Gjettum.

– Mandag er det benkpress, onsdag litt annen styrketrening og fredag er det benkpress igjen. Hver økt varer en time, forklarer Jorunn som forteller videre at hun alltid har trent.

LES OGSÅ: Sigrid (52) er overlege - spilte NM-sluttspill i basket

– Etter en ryggoperasjon for 15 år siden var jeg i elendig forfatning. Da begynte jeg å trene her på Gnist. Treningen holder kroppen i sjakk, forklarer hun.

Anne Mari begynte å trene etter at hun ble pensjonist i tillegg til at hun også danser flamenco- og magedans.

LES OGSÅ: «Champagnedamen» Solveig (90) drukner i blomster

– Da jeg kom til Gnist, hørte jeg om Jorunn som trente med vekter. Jeg sjekket det opp og nå har jeg trent vekter ett år, forteller Anne Mari som for ett år siden løftet 37,5 kilo. I dag er persen imponerende 53 kilo.

– Jeg må snart legge på litt mer kilo, fordi Jorunn har pers på 56 kilo, gliser den tidligere gymnastikklæreren.

– Da må også jeg legge på litt, kanskje komme opp i 60 kilo, erter Jorunn tilbake mens de to supersterke bestemødrene bryter ut i latter.

– Jeg ligger noen år etter Jorunn. Jeg skulle ha oppdaget styrkeløft før, gliser Anne Mari.

LES OGSÅ: En og to, dans alt vondt vekk!

Apropos bestemødre. Barnebarna til Jorun er stolte av henne.

– De synes nok det er gøy med en slik sprek bestemor, smiler Jorun.

– Mine barnebarn er for små til å skjønne noe om dette. Men derimot sønnene mine synes ikke noe særlig om dette. Men bare vent, jeg skal bli enda sterkere fordi dette synes farmor er kjempegøy, gliser Anne Mari.

Konkurranse

Tilbake til starten, det vil norgesmesterskapet i styrkeløft og øvelsen benkpress for superveteraner, arrangert på Brumunddal.

– Hverken Jorunn eller jeg kom opp mot våre personlige rekorder. Konkurransenerver skjønner du, med dommere som følger nøye med at vi løfter riktig. Men jeg klarte 50 kilo og det holdt til NM-sølv. Jorunn løftet 53,5 kilo og det holdt til NM-gull. Og vi satte begge norgesrekord i våre årsklasser – fantastisk egentlig fordi vi løfter uten utstyr, sier Anne Mari.

– Flott ramme med masse tilskuere. Dette inspirerer oss til å satse mot nye mesterskap, supplerer Jorunn.

LES OGSÅ: Solveig har champagnehytte i hagen

Fysioterapeut og medeier i Gnist, Asker-mannen Jan Morten Pettersen, påpeker at forskning viser at det lønner seg å trene styrke, og at man trenger mer enn bare å gå turer i marka.

– Dette er noe Helsedirektoratet også anbefaler. Anne Mari og Jorunns innsats er veldig imponerende og inspirerende for andre her på Gnist. De er veldig dedikerte og hviler ikke på laurbærene. De setter seg nye og klare mål. Begge holder verdensnivå målt ut ifra vekt og alder, sier deres Pettersen som er Anne Mari og Jorunns personlige trener.

Denne saken ble først publisert i Asker- og Bærumsavisene.