Varmere vær fører til lavere strømpris i helgen

STRØMPRISER: Det har blitt dyrere å bruke strøm.

STRØMPRISER: Det har blitt dyrere å bruke strøm.

Men mange klager, ifølge Huseierne.

DEL

Økonominettstedet E24 skriver lørdag at strømprisen i helgen falt til årets laveste nivå.

Ifølge partner Marius Holm Rennesund i det Oslobaserte konsulentfirmaet Thema Consulting Group er det flere årsaker til at prisene har falt de siste dagene:

  • Varmere og våtere vær
  • Lavere spotpris i helgene
  • Noe lavere kull- og CO2-priser i Europa

Lørdag var strømprisen i Sør-Norge på 46 øre kilowattimen. På det meste var den rundt 76 øre tidligere i januar. Prisene er oppgitt uten avgifter og nettleie, skriver avisen.

Mange klager

Likevel har det vært mange klager på strømprisene siste tiden, forteller generalsekretær Morten A. Meyer i Huseiernes til TV2.

Prisene er 50 prosent høyere enn på samme tid i fjor.

Morten A. Meyer i Huseierne.

Morten A. Meyer i Huseierne.

– Mens strømprisen skyter i været, strømmer pengene inn i statskassa som resultat av store avgifter på strømregningen vår, sier Meyer til TV2 fredag. Tall fra Energi Norge viser at 34 prosent av strømregningen estimert for 2019 er offentlige avgifter. Det reagerer Huseierne på:

– I skyggen av lave strømpriser har Staten økt nivået på elavgiften kraftig. Nå når strømprisen er høy, er det på tide at Staten gjør det motsatte, nemlig å sette elavgiften ned.

  • Nærmest i det stille er det bestemt at Asker og Bærum vannverk skal bruke inntill 1 milliard kroner på et nytt renseanlegg for drikkevannet vårt. Årsaken ligger i klimaendringer

De høye strømprisene ble tatt opp i Stortingets spørretime sist onsdag. Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum anklaget statsministeren for å ikke ta de høye prisene på alvor. Partiet ønsker å senke elavgiften i forbindelse med revidert nasjonalbudsjett.

Sp viste til at avgiften har steget med 36 prosent i perioden Høyre og Frp har sittet med makten.

Har du tips til denne saken? Send oss en e-post!

Artikkeltags