Over 650 mistet strømmen da skjærer bygde reir

STRØMLØST: Kvistene fra reiret som et skjærepar holdt på å bygge på Hauger, tok mandag morgen strømmen fra 652 strømkunder.

STRØMLØST: Kvistene fra reiret som et skjærepar holdt på å bygge på Hauger, tok mandag morgen strømmen fra 652 strømkunder. Foto:

Mandag morgen ble det mørkt og kaldt hos en rekke husstander på Hauger i Bærum.

DEL

Hafslund Nett ble varslet om feil på høyspentnettet i Kolsås-området klokken 09.10 mandag morgen.

Totalt var 652 strømkunder blitt strømløse.

Hafslund sendte ut mannskaper for å finne feilen. Etter befaring i området, ble feilen til slutt funnet i Kløftaveien på Hauger.

– Der var det er skjærepar som holdt på bygge reir i toppen av en høyspentmast. Kvister fra reiret hadde da laget kortslutning, forteller kommunikasjonssjef i Hafslund Nett, Morten Schau.

Ikke sjeldent fenomen

Da Hafslunds utsendte omsider fant feilen, ble dette utbedret og de drøyt 650 strømløse fikk tilbake både varme og lys rett etter klokken 11, altså nesten to timer etter at den forsvant.

– Det skjer ganske ofte at fugler lager kortslutning, de kommer fort borti linjene når de flyr. Det er sånn det er og vanskelig å gardere seg mot. Men i dette tilfellet så holdt de på å bygge reir, og det er ikke så ofte det er årsak til strømbrudd, forklarer Schau.

Men det er ikke bare fugler som innimellom skaper strøm-krøll. I 2015 skrev Budstikka at over 4.300 strømkunder ble strømløse på grunn av bevegelsene til et ekorn.

ANBEFALT: Disse dyrene går oftest i strømfella

Artikkeltags