Over 900 husstander rammet av strømbrudd i Vollen. Igjen

TOK STRØMMEN: Dette ekornet sørget for strømbrudd i stor skala da det forsøkte seg mellom to strømledninger i Vollen.

TOK STRØMMEN: Dette ekornet sørget for strømbrudd i stor skala da det forsøkte seg mellom to strømledninger i Vollen. Foto:

Torsdag formiddag gikk strømmen i Vollen, for andre gang på to uker. Årsak? Et lite ekorn på tur mellom to ledninger.

DEL

Morten Schau, kommunikasjonssjef i Hafslund, forteller at de fikk melding om strømbruddet klokken 9.24 torsdag. Da var 925 kunder berørt av strømbruddet.

Det er bare to uker siden forrige gang 900 husstander ble strømløse i Vollen. Da skyldtes strømbruddet en kortslutning i to nettstasjoner, trolig basert på en følgefeil. Torsdag formiddag skal årsaken til strømbruddet ha vært et ekorn.

– Det har kommet mellom to ledninger i en linje. Der går det 22.000 volt, så det lille ekornet er ikke blant oss lenger, sier Schau.

Gnagerens møte med høyspentledningen bidro til en solid kortslutning.

Plaget av smådyr om vinteren

– Vi har funnet et forkullet ekorn og en ødelagt ledning, sier Schau, som hadde mannskaper raskt på plass for å trekke ny linje i området ved Bjerkås.

Morten Schau forteller at det ikke er uvanlig at store fugler og ekorn, i tillegg til vegetasjon, tar strømmen.

– Nå om vinteren er vi også plaget av små dyr som trekker inn i transformatorstasjoner, på jakt etter varme, sier Schau.

Klokken 10.33 kunne Hafslund melde at de fleste hadde fått strømmen tilbake i Vollen.

Har skjedd før

At ekorn sørger for strømbrudd er intet nytt fenomen. I august 2015 sørget ekornet på bildet under for at flere boliger på Stabekk ble mørklagt.

KORTSLUTNING: Ekornet har ifølge Hafslund kommet i kontakt med to strømledninger samtidig og sørget for en kortslutning. Etterpå ble det hengende slik.

KORTSLUTNING: Ekornet har ifølge Hafslund kommet i kontakt med to strømledninger samtidig og sørget for en kortslutning. Etterpå ble det hengende slik. Foto:

– Jeg fatter ikke åssen det er mulig. Bakbena henger ikke fast i ledningen på toppen, og det ser nesten ut som om den skulle vært limt fast med superlim i tennene, fortalte Elisabeth Vamos fra Jar den gang.

Vamos oppdaget ekornet da hun var på besøk hos datteren sin på Stabekk.

– Vi satt på kjøkkenet og tittet ut av vinduet. Da så vi ekornet som hang loddrett i strømledningen, sa Vamos.

Her kan du lese flere hendelser i hendelsesloggen

Artikkeltags