Skilt skal stramme opp søppel-synderne

GRILL-TRØBBEL: Dette er den kommunale grillen nærmest Storøyodden. Den dynges ned med søppel på de beste soldagene.

GRILL-TRØBBEL: Dette er den kommunale grillen nærmest Storøyodden. Den dynges ned med søppel på de beste soldagene. Foto:

Badeperlen Storøya er blitt en svinesti. Kommunale skilt skal nå vise vei til søppeldunkene.

DEL

Kommunens griller dynges ned av søppel, skrev Budstikka for et par uker siden.

Problemet er at badegjestene på Storøya og Storøyodden bruker kommunens fastmonterte griller, som det er flere av, som dumpested for avfall. Det har fått den lokale velforeningen til å se rødt – og be Bærum kommune om å ta grep.

For få dager siden ble det satt opp skilt ved grillene.

– Skiltene forteller hvor søppeldunkene, i realiteten nedgravde containere, er. Det er syv av disse søppelpunktene på Storøya, og de burde nå være enkle å finne, mener Svein Finnanger i natur og idrett i Bærum kommune.

Det ser imidlertid ut til at mange har tungt for det. Søndag morgen har Budstikka fått tilbakemeldinger om at det igjen ser ut som en svinesti.

Å gidde? Eller ikke?

Den lokale velforeningen er klar på at badegjestene må skjerpe seg og gidde å kaste søppel i dunker – eller ta det med hjem. Finnanger mener det handler mer om misforståelse.

– Det handler nok om at noen få kaster litt søppel ved grillene, og at det deretter kommer andre som tror dette er søppelpunktene. Deretter kastes det bare mer og mer, sier Finnanger.

Ifølge velforeningen er kasting av engangsgriller et stort problem på hele Fornebulandet. Finnanger sier at det er egne nedkast for engangsgriller på avfallspunktene, og oppfordrer folk til å bruke dem.

– I dette nedkastet skal det kun kastes engangsgriller, sier Svein Finnanger.

LES MER:

Håper plakater skal redde fiskeparadis

Fulle hundeposer i private søppelkasser (debatt)

Plast fra ny fjordpark fyller strender

Naboer i harnisk etter at badebrygga brant opp 

Artikkeltags