Rundt 50 meter fra land gikk seilbåten på grunn i Framnesbukta på Snarøya torsdag morgen rett før klokken 9. En beruset mann ble observert ombord, men for å komme seg ut til vedkommende måtte politiet få bistand fra brannvesenet og brannbåten.

– Lite samarbeidsvillig

Situasjonen ble hakket mer dramatisk da politiet klokken 09.09 meldte på Twitter at båten hadde begynt å brenne. Personen var da fortsatt ombord, men ble like etter ført over i brannbåten.

– Vi har kontroll på personen som var ombord. Han var litt lite samarbeidsvillig og satte seg litt til motverge da han skulle føres over til brannbåten, sier operasjonsleder Steinar Hausvik ved Oslo politidistrikt, som bekrefter at mannen hadde fått litt for mye innabords.

– Han var betydelig beruset, fastslår operasjonslederen.

Brannen i båten ble raskt slukket. Brannbåten fra Asker og Bærum fikk bistand av brannbåten i Oslo og redningsskøyta.

Stjålet

Politiet klarte ikke å få til en ordentlig prat med den berusede seilieren rett etter hendelsen. Et vitne forteller at mannen la seg ned på brygga, og at ambulansepersonell og politi måtte bære han inn i ambulansen.

– Mannen er tatt hånd om av helsepersonell, hvor han nå får en sjekk i ambulansen som er på stedet. Vi har foreløpig ikke fått flere opplysninger om mannen da han er lite samarbeidsvillig, fortsetter Hausvik.

Ifølge de opplysningene som Budstikka har fått dreier det seg om en seilbåt i millionklassen. De siste opplysningene bekrefter også at den berusede mannen ikke hadde skaffet seg båten på lovlig vis.

– Båten er stjålet, trolig fra Oslo sentrum,  forteller operasjonslederen.

Den berusede mannen ble kjørt til legevakten og så puttet i arrest. Politiet har foreløpig ikke fått klarhet i hendelsesforløpet eller hvordan brannen startet.

– Vi jobber med å undersøke dette nå, avslutter operasjonslederen,