Ikke spør hva som kom først – smellet eller gnistene. Men lyden og synet fra antennemottaket hjemme i stua sekunder etter lynglimtet etterlot liten tvil om hva som var skjedd. Naturkreftene hadde kommet på besøk til nabolaget.

Lysene på ruteren sluknet, telefonen koblet seg fra bredbånd til 4G, to automatsikringer løste seg ut. Et par minutter senere forsvant all strømmen. Så mye for en effektiv dag på hjemmekontoret.

Klokken 12 – nesten halvannen time senere – var strømmen ennå ikke tilbake. Intet varsel fra Hafslund Nett om problemene, og ingen oppdatering på strømbruddkartet. En telefon til Hafslund bekreftet at jo, feilen var nå registrert og reparatører på vei.

Les også: Brann i enebolig på Hofstad slukket - ny brann på Billingstad

I skrivende stund – klokken 17.10 – er strømmen fortsatt ikke tilbake, og Hafslund har ikke gitt lyd fra seg verken på sms eller e-post.

Feilen skal, ifølge kommunikasjonssjef Morten Schau i Hafslund Nett, skyldes at en del husstander på Drengsrud måtte vente noen timer ekstra, fordi en transformator måtte byttes.

Se også: Følg lynnedslagene direkte her

Totalt ble 1499 husstander i Borgen-området berørt av strømbruddet klokken 10.47 torsdag. Ifølge Schau ble det sendt ut 874 sms-er og 150 e-poster om strømbruddet. Differansen mellom antall berørte og varslede tilsier altså at minst hver tredje kunde ikke fikk informasjon.

I januar rammet et strømbrudd 12.000 husstander i Asker. Den gang ble ingen varslet, og Hafslund lovet full gjennomgang av rutinene. Gårsdagen tyder på at selskapet ikke er helt i mål.

Med det uværet som traff oss i to runder i går må vi tåle å være strømløse i noen timer. Det er mindre greit å være informasjonsløse.

LES ANDRE SAKER OM UVÆRET:

E16-tunnel stengt etter uværet

Lynet slo ned i tre og flerret det opp