Den ene filen på E18 ved Sandvika har vært stengt siden fredag kveld for at Statens vegvesen skal utføre vedlikeholdsarbeid på Bjørnsvikbroen.

Lørdag kveld kl. 19 tok det over en time å kjøre strekningen Skøyen-Asker. Normalt, uten forsinkelser, tar dette 12 minutter. Utover kvelden var køen av-og-på.

Planen er at veien skal åpne igjen kl. 15 søndag ettermiddag.

Skapte kaos

Allerede i 10-tiden lørdag formiddag hadde stengningen medført langsom kø og forsinkelser vestgående retning på E18 ved Sandvika. Statens vegvesen meldte en periode om forsinkelser opp mot 50 minutter på strekningen mellom Skøyen og Asker.

Gjennom lørdag formiddag forplantet trafikken seg, akkurat slik den gjorde før jul da samme vedlikeholdsarbeid skapte køkaos i og rundt Sandvika.

Trafikken, og den saktegående køen, varierte i styrke og strekning: den ene perioden var køen lengst mot Oslo. Lørdag kveld var det mest trafikk ut av Oslo, og køen strakk seg flere kilometer fra hovedstaden og i retning Drammen.

Også kø på alternative ruter

Lørdag ettermiddag oppsto det stillestående køer på de indre veiene ved E18. Dette gjaldt spesielt Sandviksveien og Slependveien.

Pressevakt Nils Jakob Aae på veitrafikksentralen til Statens vegvesen var kjent med de lange køene i og rundt Sandvika.

– Nå er køen fra Ramstadsletta til Slependen, uttalte han til Budstikka i 11-tiden lørdag.

Aae sier at Statens vegvesen har gått med varsel om veiarbeidet flere ganger de siste dagene, samt oppfordring om å velge andre ruter.

– Dette er en av Norges mest trafikkerte veier, så det er ikke rart at det blir kø.

– Broen må repareres. På dette tidspunktet er det minst konsekvenser. Arbeidet som trengs, gjør at det må pågå over flere dager og ikke kan løses som rent nattarbeid.

Hensyn

Nå må bilistene vise hensyn overfor hverandre, oppfordrer Aae.

– Folk for bare ta det rolig i køen og ta hensyn til hverandre, sier han.

Ikke fokus hos politiet

Operasjonsleder Marita Aune i politiet sier at de ikke følger noe ekstra nøye med på Sandvika i dag, men at politiet vil håndtere situasjoner om de oppstår.

– Vi har ikke noen spesiell tilstedeværelse opp mot det nei. Vi har ikke mulighet til å sitte å følge med på trafikken. Skulle vi få meldinger om at det oppstår noe så skal vi følge det opp. Enn så lenge ser trafikken ut til å flyte fint, sier Aune.

Skapte også kaos i desember

Også rett før jul i fjor, skapte veiarbeidet på E18 lange køer og massive forsinkelser for de som skulle ut på julehandel.

Stengningen varer frem til søndag 15. januar kl. 12 og er nødvendig vedlikehold på Bjørnsvikbroen.

Seksjonssjef i Statens vegvesen, Gunnar Eiterjord, har i en tidligere melding oppfordret bilistene til å unngå å bruke strekningen:

– Det vil bli redusert fremkommelighet og det er fare for kø.

Saken oppdateres.