Se Haslum-Elverum onsdag kveld

Haslums sylferske trener Sten Stockfleth (29) får ros av Elverums meriterte ringrev Michael Apelgren etter deres første oppgjør.

DEL

HASLUM-ELVERUM FRA KL. 18.30. KAMPEN KAN DU SE ØVERST.

(Sendingen starter med studiosending kl. 18.15. Markus Rossavik og Håvard Mamelund er eksperter.)

Håndballoppgjørene mellom Haslum og Elverum har i årevis vært så opphetede både på og utenfor banen at de har fått tilnavnet «El Classico».

Siden 2014 var det også en kamp mellom to svært meritterte trenere – Tom-Eirik Skarpsno hos Haslum og Michael Apelgren hos Elverum. Til årets sesong reiste Skarpsno til Danmark og Sten Stockfleth med null trenererfaring fra eliteserien tok over for Haslum. Da lagene møttes i oktober tok Stockfleth sin første Elverums-skalp og Haslum vant med fem mål.

– Energimessig og taktisk må vi opp fra sist, sier Elverum-trener Michael Apelgren nå.

Han legger ikke skjul på at Haslum blant annet slo Elverum på enkelte lure grep.

– De gjorde en del taktiske saker. Kanskje det er blitt vanskeligere å møte Haslum, spekulerer Apelgren og legger raskt til at de to lagene gjerne har skiftet på å vinne oppgjørene seg imellom.

Han påpeker også at oppgjørene er så jevne at det ofte er små saker som avgjør om man lykkes eller ikke.

– De slo oss på det vi pleier å være gode på. Vi må få opp sulten. Haslum kommer mot oss med voldsom vilje, sier Elverums-treneren.

LES OGSÅ: Nok et comeback for 33-åring

Takker for rosen

Haslum-trener Stockfleth synes Haslum traff bra i forrige kamp mot Elverum og at det er hyggelig å høre at Apelgren mener han tok noen smarte taktiske valg.

– Den kampen var bra, men jeg føler vi kan treffe enda bedre.

Stockfleth mener Haslum har brukbart tak på Elverum og sier mye av det taktiske mot Champions League-laget handler om forsvarsspillet.

Onsdag kveld går han til sitt andre møte med Apelgren & Co, hjemme i Nadderud Arena. Treneren, som er i starten på sin elitekarriere, sier han ikke føler noe ekstra resultatpress på sine unge skuldre.

– Jeg har jo vinnerinstinkt selv. Og det føler jeg mer som seniortrener enn da jeg hadde juniorlag hvor det handlet mer om å utvikle spillere. Jeg jobber på en annen måte inn mot kampene nå enn jeg gjorde med juniorlag, kommenterer Stockfleth.

LES OGSÅ: Avgjorde i siste sekund: Haslums juniorlag til cupfinale for tiende gang på 14 år

Artikkeltags