Hele ledertrioen i Utdanningsforbundet varsler at de ikke tar gjenvalg på landsmøtet til høsten, melder Utdanningsnytt.

– Ingen av oss tre stiller oss til disposisjon med tanke på valg for en ny periode, skriver dagens ledertrio i Utdanningsforbundet i en felles orientering til sentralstyret og fylkeslederne i Utdanningsforbundet, skriver Utdanningsnytt.

Handal fikk spesielt mye medieoppmerksomhet da han frontet lærerstreiken i fjor høst.

I et lengre intervju med Budstikka midt i den lange streiken, snakket Handal om arbeidssituasjonen under en slik omfattende streik.

– Det er et stort press å være toppleder i en sånn situasjon. Jeg kjenner på ansvaret jeg har for de streikende, for barn og elever som rammes og familiene deres. Jeg lever med det 24 timer i døgnet når vi er i konflikt, sa han da.

Les også

Løkeberg-mannen Steffen Handal leder læreropprøret: – Jeg lever med ansvar 24 timer i døgnet

Jobber gjerne som lærer

Og han fortalte da også om hva han ønsker å gjøre når han en dag gir seg – en dag som nå nærmer seg.

– Når jeg ikke lenger skal være leder for Utdanningsforbundet, vil jeg undervise. Den evige dårlige samvittigheten av ikke å strekke til som lærer veies opp av øyeblikkene der du kjenner at elever strekker seg etter oppgaver og opplever mestring. Og på en skole har du verdens hyggeligste kolleger. Men når det blir, det vet jeg ikke ennå.

Den nye ledelsen i Utdanningsforbundet vil ta over 1. januar neste år etter å ha blitt valgt på landsmøtet i november.

– Det er nå tid for at andre skal lede organisasjonen. Vi har hatt flotte og krevende år og har fått være med på å bygge en organisasjon i vekst og utvikling, sier den avtroppende ledertrioen i en uttalelse., gjengitt av NTB.