«Styret har tirsdag kveld konkludert med at det dessverre ikke finnes alternativer for videre drift. Selskapet vil onsdag morgen begjære konkurs. Selskapets aktivitet er innstilt og salget er stanset», skriver Stayclassy på sine nettsider.

Det var E24 som meldte om konkursen først.

– Jeg vil beklage til alle kunder og samarbeidspartnere som blir rammet av dette, og ansatte som vil stå uten jobb. Det er ubeskrivelig vondt å skuffe så mange, sier gründer og daglig leder Thomas Holstad til samme nettsted.

Ringerike, Asker og Bærum tingrett hadde berammet to konkursbegjæringer mot netthandelen Stayclassy denne uken. Tidligere ansatte i selskapet står bak begge. Det var Dagens Næringsliv som omtalte saken først.

Onsdag skulle retten behandlet en begjæring fra Stephan Mauger Ervik. Han opplyser til E24 at han mener han har 140.000 kroner i utestående lønn. Utover det ønsker han ikke å kommentere saken.

Torsdag skulle retten behandlet en begjæring fra Per Ronald Wold. Til Dagens Næringsliv sier han at han jobbet i selskapet en kort periode og at Stayclassy har holdt tilbake sluttoppgjør han har krav på.

Stengte butikkene

Stayclassy-gründer Thomas Holstad har hatt en tøff start på 2023. Tidligere i januar ble Stayclassy-butikken i Sandvika lagt ned. Senere samme uke ble det klart at nettbutikken også stengte.

«Vi har valgt å midlertidig stenge Stayclassy.no i påvente av en avgjørelse fra Forbrukertilsynet som er avgjørende for videre drift», skrev Stayclassy på sin nettside.

I kjølvannet av nedstengingen opprettet Holstad en Spleis hvor han ba privatpersoner om en halv million til «ny start». Spleisen ble senere avsluttet av Sparebank 1 på grunn av pågående saker.

Milliongebyr

Forbrukertilsynet varslet i desember milliongebyr mot Stayclassy og Holstad personlig etter kundeklager. Selskapet har fått varsel om bot fra Forbrukertilsynet på 1,5 millioner kroner, Holstad en bot på 400.000 kroner – og flere ubetalte regninger har endt hos Namsmannen.

Ifølge tilsynet har selskapets daglige leder Holstad selv vært sterkt involvert i villedende markedsføring.